Ezzel a 10 étellel felpörgetheted az anyagcserédet

Bodrogi Eszter | 2020. Március 02.
Nyár közeledtével a legtöbben sokkal gyorsabb anyagcseréről álmodunk. Jó hír, hogy a leglassabb anyagcsere is fokozható bizonyos ételek fogyasztásával, így könnyebben fogyhatunk.

Rossz hír viszont, hogy a legjobb anyagcserefokozó módszer még mindig a sok mozgás. Ebből következik, hogy aki fogyni szeretne, az a jó táplálkozás mellett sem ússza meg a sportot.  

Akiknek nagyon gyors az anyagcseréjük, szinte bármit és bármennyit ehetnek, képtelenek akár egy grammot is felszedni. Az igazság az, hogy evolúciós szempontból ezt a fajta anyagcserét kis hatékonyságúnak nevezzük, és ha nem a modern kor túlfogyasztó időszakában élnénk, akkor ők (akik ma a szerencsés vékonyak) nélkülözés miatt hamarabb meghalnának, mint mi, akik diétázni kényszerülünk.

Sokunk anyagcseréje ugyanis olyan lassan működik, hogy pillanatok alatt meghízunk, és minden fogyási kísérletünk hiábavaló próbálkozásnak tűnik, a testünk ragaszkodik az elraktározott zsírhoz. Létezik tíz olyan élelmiszer, amit minden tavaszi diétába érdemes alkalmazni, ugyanis felpörgethetik az anyagcserénket.

Kevesebben panaszkodnak gyors anyagcserére, mint lassúra (Fotó: Getty Images)

Jó, ha csípős (Fotó: Getty Images)

 

Nyárra lefogyunk!

Exit mobile version