Kiderült, mit jelent a nők számára a szépség

nlc | 2020. Március 05.
A nemzetközi nőnap alkalmából egy felmérésben keresték a választ a nagy kérdésre.

A női szépséget középpontba állító legátfogóbb kutatásból kiderül, hogy a magyar nők mikor érzik magukat magabiztosnak, mit jelen számukra a szépség, és mi befolyásolja az önbecsülésüket.

A L’Oréal Paris kommunikációs kampányaiban mindig inspiráló nőket, a női egyenjogúságért való küzdelmet állítja középpontba, és felsorakoztatja mindazt, ami a szépséget és inspirációt jelenti a hölgyek számára. A cégnél a március 8-án ünnepelt nemzetközi nőnap alkalmából úgy döntötek, hogy egy átfogó kutatás során megvizsgálják, mit jelent a magyar nők számára a szépség, illetve hogy hogyan értékelik önmagukat. A témában összesen közel 2500 nő – Magyarországon 814, 18-65 év közötti nő – körében végeztek kérdőíves felmérést Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon.

Helen Mirren és Jane Fonda jól érzik magukat a bőrükben, ez látszik is rajtuk (Fotó: L’Oréal)

Mit jelent a szépség a magyar nők számára?

A magyar nők számára a szépség egy átfogó fogalom: a szép nő karizmatikus, természetes és jól ápolt, de a külső megjelenésen kívül a belső harmónia és a kisugárzás is fontos. Sokan a belső szépségre (személyiség és báj), illetve a kozmetikumok használatára asszociálnak a női szépségre gondolva. A megkérdezettek többsége szerint a hosszú haj a női szépség szimbóluma.

És hogy kik a legszebbnek tartott hírességek? A legtöbb magyar nő Julia Robertset és Jennifer Anistont tartja a női szépség szimbólumának.

A válaszadók 82 százaléka azon a véleményen van, hogy egy nőnek elsősorban önmagát kell elfogadnia ahhoz, hogy kívülről is szépnek tűnjön. 80 százalék szerint fontos, hogy elégedettek legyünk a külsőnkkel, míg 67 százalék úgy gondolja, számít, hogy jó formában legyen.

A megkérdezett nők leginkább akkor érzik jól magukat a bőrünkben, ha kevés stressz éri őket, így eleget pihenhetnek és még a hobbijaikra is jut idő. A válaszadók 60 százaléka akkor érzi vonzónak magát, ha sportos, éppen fodrásztól érkezik és szép sminket visel.

Hogyan ünneplik a nemzetkőzi nőnapot a magyar nők?

A megkérdezett nők 40 százalékának örömet okoz, ha nőnap alkalmából megajándékozzák, 25 százalék számára pedig már az is jól esik, ha gratulálnak neki ezen a napon.

További cikkeink a szépséggel kapcsolatban:

Exit mobile version