90 millió forintnál is több pénzt ásott el egy férfi

Horowitz Katalin | 2020. Május 05.
Aztán kellemetlen meglepetés érte, amikor az elföldelt vagyonhoz akart volna újra hozzájutni.
18 évesen már adjon pénzt a szülőknek a gyerek?

Egy kínai férfi még öt évvel ezelőtt gondolta jó ötletnek, hogy elföldeljen nagyjából 280 000 dollárnak, azaz szűk 91 millió forintnak megfelelő jüant.

A tajvani TVBS tévécsatorna értesülései szerint a mezőgazdasági munkásként dolgozó Wang nevű illető így próbálta biztonságba helyezni a szüleitől örökölt családi vagyont.
Wangot aztán keserű meglepetés érte, amikor az elmúlt napokban ki akarta ásni a pénzt: a férfi a Kínai Mezőgazdasági Bank egyik fiókjába tért be, hogy elmesélje a tisztiviselőknek, hogy az elásott bankjegyeket benőtte a penész, rothadásnak indultak és érintésre darabokra hullanak a fold alatt töltött időt követően.

A férfi elárulta, hogy a pénzt kereskedőként dolgozó szülei gyűjtötték össze életük során. Arra a kérdésre, hogy miért nem valamilyen hagyományosabb módját választotta a pénz lekötésének, Wang azt válaszolta, a helyi tévé híradójából értesült róla, hogy az utóbbi időben nagyon elszaporodtak a rablások a bankautomaták környékén. Ezért inkább úgy döntött, bankkártya helyett ásót ragad és így biztosítja be a családi vagyont.

Senkinek sem tanácsoljuk, hogy elássa a pénzét, de ha megteszi, ne ilyen zsákokba tegye, hanem valami vízállót válasszon (Fotó: Profimedia)

A szerencsétlenül járt férfi egy maréknyit be is vitt az elásott pénzkötegekből a bankba, ahol a pénzintézet munkatársai megvizsgálták és megállapították, hogy a papírpénz egy része összecsomósodott, de olyan is volt, hogy több bankjegy szabályosan összeolvadt a nedvesség hatására.

A banki dolgozók ennek ellenére mindent igyekeztek megtenni, hogy mentsék Wang vagyonát. A kínai törvények szerint a legalább 75 százalékban ép bankjegyeket teljes értéken, az 50-75 százalékban sérült bankókat a névérték 50 százalékáig kell megtéríteni.

A mentőakció végére a férfi vagyonának nagy részét sikerült megmenteni, de 70 000 dollárjától, azaz bő 22,5 millió forintjától így is könnyes búcsút kellett vennie.

További cikkeink pénz és pénzügyek témákban:

Exit mobile version