Család

Kormányzati segélyre várt, több milliót talált a számláján

A nagy meglepetésnek egyszerű volt a magyarázata.

Egy amerikai férfi csupán az 1700 dolláros kormányzati segélyének érkezésére volt kíváncsi, amikor ellenőrizte bankszámláját, aztán alaposan meglepődött, amikor kiderült, hogy egyenlege 8,2 millió dolláron áll – írja a UPI.

Az indianai Charles Calvin még pénteken keresett fel egy pénzkiadó automatát, hogy 200 dollárt felvegyen, közben pedig megnézte az egyenlegét, hogy lássa, megérkezett-e már a segély. Ekkor döbbenten látta, hogy jóval nagyobb összeg szerepel a számlakivonatán.

Segély helyett milliókat talált a számláján egy amerikai férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A férfi végül most hétfőn hívta fel a bankot, hogy érdeklődjön a helyzetről, ahol elárulták neki, a számlán mostanra már csak az 1700 dolláros összeget fogja megtalálni, a millióktól ugyanis búcsút kellett vennie.

„Elég rossz érzés – mondta a férfi a WGN-TV riporterének –, az egyik pillanatban még milliomos vagy, aztán megint csóró. De ha elszegényedtél, onnan már csak felfelé vezet az út.”

Az egyelőre nem derült ki, hogy a hibát a bank követte el, a pénzkiadó automata szoftvere hibásodott meg, vagy a szövetségi kormányzat segélyeket elosztó központjában ütött be valaki helytelen összeget.

Tavaly decemberben hasonlóan járt egy dallasi nő is, aki 37 millió dollárt talált a számláján. Akkor egy ügyintéző követett el hibát, a milliókat abban az esetben is hamar leemelték az érintett számlájáról.

További, pénzügyekkel kapcsolatos híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top