Életmód

Csodakártyáról szórta a pénzt a Heves megyei buszsofőr

Hiába használta a bankkártyát, az egyenlege nem csökkent, a bankjának azonban nem szólt erről.

Egy Heves megyei buszsofőr egy pénzintézet egyik Eger környéki fiókjában évekkel ezelőtt lakossági bankszámlaszerződést kötött, melyhez bankkártyát is igényelt, amit sokáig problémamentesen használt vásárlásra és készpénzfelvételre egyaránt. A havi fizetése rendszeresen a kártyához tartozó folyószámlájára érkezett, melynek egyenlegét figyelemmel tudta kísérni.

2017 márciusában aztán a férfi új bankkártyát kapott, aminek cseréjét személyesen intézte a bankban. Az ezzel kapcsolatos eljárás során azonban az ügyintéző hibázott, az új kártyát ugyanis az elektronikus rendszerben véletlenül nem az ügyfél folyószámlájához, hanem egy devizaátutalásoknál használt technikai számlához kapcsolta. Emiatt a bankkártyával végrehajtott tranzakciókkal a rendszer nem terhelte meg a férfi folyószámláját, hanem azokat az üres technikai számlán tartotta nyilván.

bakkártya vásárlás

(Illusztráció: Profimedia)

A buszvezető későbbi gyanúsítotti kihallgatása során úgy nyilatkozott, mesébe illőnek tűnt számára, hogy miközben folyamatosan fizetett a kártyával, mégsem csökkent az egyenlege. Az általa tapasztaltakról azonban nem tájékoztatta a bankját, viszont egyre sűrűbben használta a csodálatos kártyát, fél év alatt 446 tranzakciót bonyolított le vele, így összesen 7.679.988 forinttal rövidítette meg a pénzintézetet. Az általa okozott kárt a férfi a mai napig sem térítette meg, annak ellenére, hogy erre őt már jogerős polgári bírósági ítélet kötelezi.

Az Egri Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top