A hétvégi időjárás köszönőviszonyban sem lesz a nyári megszokottal

nlc | 2020. Július 16.
Zápor, zivatar, hidegfront.

Ahogy azt az Időkép írja: Péntektől egy hidegcsepp lesz a vendégünk egészen jövő hétig, ami változékony, gyakran csapadékos és az átlagosnál hűvösebb időjárást okozhat. 

A csütörtöki hidegfront még csak kisebb területen okoz csapadékot, főleg záporokat, helyenként zivatarokat. Pénteken azonban a Dunántúlon és a középső tájakon is többfelé indulhat esősen a reggel,
délutánra pedig keletre is megérkezik a csapadék. Több napsütésre a Dunántúlon élők számíthatnak, amit csak egy-egy zápor, zivatar zavarhat meg. A szelesebb csütörtök után már csak helyenként lehetnek élénk széllökések. Visszaesik a hőmérséklet: csütörtökön még délkeleten megközelíthetjük a 30 fokot, pénteken viszont már csak 18-24 fok ígérkezik.

Fotó: Unsplash

Hétvégén a változóan felhős idő mellett további esőre, záporokra, zivatarokra van kilátás. A záporok, zivatarok tönkretehetik a balkonládában bújó koktéparadicsomot, tessék behúzni a növényeket az eresz alá. A zivatarokat erős, viharos széllökések kísérhetik, de néhol felhőszakadás, jégeső is kialakulása sem kizárt. A csapadék pontos térbeli és időbeli eloszlása egyelőre még bizonytalan, de a jelenlegi előrejelzések szerint keleten, északkeleten lehet felhősebb az időjárás, és a legtöbb csapadék is ebben az országrészben hullhat. Szombaton 22-27, vasárnap 23-28 fokra van kilátás.

Ha már kamunyár van, nosztalgiázz: 

Exit mobile version