Csoportos leépítés várható a magyarországi Tescónál

nlc | 2020. Július 20.
Bizonyos munkaköröket összevonnak, új pozíciókat hoznak létre. Még nem tudni, hányan veszíthetik el az állásukat.

Pozíciók szűnnek meg a magyarországi Tescókban, így csoportos leépítés is lehet, ismerte el részben az Index értesülését a Tesco. 

A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Egy július 17-i levélben a Tesco dolgozóit arról értesítik,hogy harminc napon belül megszűnhet a munkaviszonyuk, kivéve akkor, ha erről már időközben, hamarabb megegyeznek, vagy pedig a dolgozó belemegy abba, hogy más munkakörben folytassa a munkáját.

A Tesco sajtóosztályáról az Index megkeresésére azt írták, a Tesco bizonyos munkakörök összevonása mellett döntött, az új pozíciókra való váltás lehetőségét pedig a lehető legtöbb munkatársának felajánlotta. “Annak ellenére, hogy a folyamat során új pozíciókat hozunk létre, és a lehető legtöbb munkatársunknak felajánlunk új pozíciót, a munkajogi szabályokkal összhangban, a megszűnő pozíciókat be kell jelentenünk az illetékes hatóságoknak, így az átalakítás jog technikailag csoportos létszámleépítésnek minősül“- írják.

Az indokolásból nem derül ki, hány embernek nem lesz munkája, mivel ez attól függ, hány embernek ajánlják fel az új munkakört, és hányan élnek vele. 

Hasonló témájú cikkeink

Exit mobile version