Angliában rekedt magyarok: többeknek a jövő héten már dolgozni kellene Magyarországon

FEL | 2020. December 30.
Egy tornász pár hetek óta barátaik kanapéján húzza meg magát, jövő héten már dolgozniuk kellene, egy idős nagymama pedig gyógyszer nélkül, férjével együtt rekedt kint Angliában.

A briteknél felbukkant a koronavírus egy új, még fertőzőbb törzse, amely nem okoz súlyosabb megbetegedést és a védőoltásokkal szemben sem ellenállóbb. Ezért vasárnaptól az eddig érvényben lévőknél is szigorúbb korlátozások léptek életbe Londonban és Délkelet-Angliában, miután ezekben a térségekben az eddigieknél sokkal gyorsabban terjedő új koronavírustörzs jelent meg. Nálunk pedig, több más országhoz hasonlóan az Egyesült Királyságból történő beutazás tilos, ami az üzleti utakra is érvényes.

A RTL Híradójában olyan magyarok meséltek, akik a beutazási korlátozások miatt kint rekedtek Angliában.

Egy fiatal légtornász pár arról mesélt, hogy már hetek óta a barátaik kanapéján húzza meg magát, jövő héten pedig már fellépnének a Fővárosi Nagycirkuszban.

Dolgozni mentek Angliába egy alkalmi munkára, karácsonyra hazajöttek volna. Ám a beutazási tilalom meghiúsította a tervüket. 

Egy idős házaspár szintén kint rekedt, ők karácsony előtt az unokákat mentek meglátogatni a szigetországba, de csak két hétre terveztek ott maradni, ehhez képest most nem tudják, mikor térhetnek haza. A férfi ráadásul cukorbetegséggel küzd, és kifogytak a szükséges gyógyszerekből. Tanácstalanok a jövőt illetően.

Magyarország londoni nagykövetsége figyelemmel kíséri az eseményeket, honlapján és a közösségi média felületén minden aktuális és naprakész információ megtalálható. 

A koronavírus mutánsa új országokban is megjelent: legutóbb Finnországban ütötte fel a fejét a koronavírusnak a korábbinál sokkal fertőzőbb új változata, amelyet Nagy-Britanniában mutattak ki először, és a Dél-afrikai Köztársaságban is felfedeztek.

Közben Angliában továbbra is rekordokat dönt a fertőzöttek száma, többen van kórházban, mint a járvány kitörése óta bármikor.

 

Kiemelt fotó: Unsplash

Legfrissebb koronavírushírek az nlc-n:

Exit mobile version