nlc.hu
Szabadidő

Repülőgép beutazási tilalom Angliából

Magyarország sem engedi leszállni az Egyesült Királyságból érkező gépeket – ma éjféltől jön a tilalom

Az Egyesült Királyságból történő beutazás nálunk is tilos lesz, ami az üzleti utakra is érvényes lesz.

Mint azt mi is megírtuk, briteknél pont a napokban szigorítottak, mert felbukkant a koronavírus egy új, még fertőzőbb törzse, amely nem okoz súlyosabb megbetegedést és a védőoltásokkal szemben sem ellenállóbb. Ezért vasárnaptól az eddig érvényben lévőknél is szigorúbb korlátozások léptek életbe Londonban és Délkelet-Angliában miután ezekben a térségekben az eddigieknél sokkal gyorsabban terjedő új koronavírustörzs jelent meg. Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy több más országhoz hasonlóan az Egyesült Királyságból történő beutazás nálunk is tilos lesz, ami az üzleti utakra is érvényes lesz.

Holnaptól nem jöhetnek repülőgépek az Egyesült Királyságból

A British Airways brit légitársaság utasszállító repülőgépe leszállni készül a londoni Heathrow repülőtéren (Fotó: MTI / EPA / Andy Rain)

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek nem szállhatnak le Magyarországon sem – írja a hvg.hu. Müller Cecília hozzátette, hogy Magyarországon még nem találtak senkit, akit ez a mutáció fertőzött volna meg, és helyesnek nevezte, hogy igyekszik a kormány megakadályozni a behurcolását.

Azt is elmondta, hogy tudják, hogy a koronavírus folyamatosan alakul, és remélik, hogy az oltóanyagok hatékonyak maradnak ettől. Az új mutációról azt is elmondta, hogy nem okoz súlyosabb betegséget, mint a koronavírus általában, azonban nagyobb a fertőzőképessége.

Arról nem esett még szó, mennyi ideig is tart a beutazási tilalom. 

Legfrissebb koronavírushíreink az nlc-én

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top