nlc.hu
Szabadidő

Orbán a 2021-es járványügyi készültségről

Orbán: 2021-ben végig fennmaradhat a járványügyi készültség

„Mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd.”
Orbán Viktor felszólal a Parlamentben

Legalább egy teljes évet elvisz, amíg minden visszaáll a régi kerékvágásba, bár könnyebb szakaszok lehetnek az első adag vakcina után – mondta a miniszterelnök. A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad – jelentette ki Orbán Viktor hétfő reggel, miután átadta az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezési okiratukat.

A miniszterelnök szerint könnyebb szakaszok talán lesznek az első adag vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően, „de mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd”. A kórházak jó működéséhez az intézmények vezetőinek és az őket irányítóknak a mostani helyzetben olyan képességeket is be kell mutatniuk, amelyek egyébként nem erősségei a magyar közigazgatásnak – tette hozzá.

A kormányfő országos kórház-főigazgatóvá Jenei Zoltánt nevezte ki, aki korábban volt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója, majd a Pécsi Tudományegyetem kancellárja is.

Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top