nlc.hu
Család

Enyhítenek a kijárási korlátozáson szenteste

Minden országban szigorítanak, nálunk enyhítés jön szenteste

Az Egyesült Királyságból érkező gépeket pedig mi sem engedjük most be.

December 24-ről 25-re virradóra, azaz szenteste felfüggesztik a kijárási tilalmat, és a tízfős családi rendezvényeknél nem számolandók a 14 év alatti gyermekek – tájékoztatott az operatív törzs hétfőn.

Minden országban szigorítanak, nálunk enyhítés jön szenteste

Minden országban szigorítanak, nálunk enyhítés jön szenteste (Fotó: Unsplash)

A már korábban eldőlt, szilveszteri előírások, így az este nyolc utáni kijárási tilalom is marad.

Szentestére felfüggesztjük a kijárási tilalmat. A családi összejövetelek tíz fős korlátjába nem számítanak bele a gyermekek.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. december 21., hétfő

Tegnap még az év végi ünnepek előtti biztonságos bevásárlás fontosságára hívta fel a figyelmet Müller Cecília az M1-en. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta: tudja, hogy az emberek elfáradtak a korlátozó intézkedések betartásában, de a karácsonyi időszakra jellemző, növekvő találkozásszám miatt mindenkinek még felelősségteljesebben kell viselkednie, ebből a szempontból pedig sajnálatosnak tartja, hogy a nagy bevásárlóközpontok zsúfolásig tele vannak.

Müller szerint a környező országokban látható extenzív emelkedés ellenére a járvány „platózik” Magyarországon, és remélhetőleg a jövőben csökken az új fertőzöttek száma.

A briteknél pont a napokban szigorítottak, mert felbukkant a koronavírus egy új, még fertőzőbb törzse.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy több más országhoz hasonlóan az Egyesült Királyságból történő beutazás nálunk is tilos lesz, ami az üzleti utakra is érvényes lesz. Arról nem esett még szó, mennyi ideig is tart a beutazási tilalom. 

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top