nlc.hu
Ünnepi menü

Tömeg a plázákban

Tömeg a boltokban, Müller Cecília ismét rászólt a plázázókra

A tisztifőorvos továbbra is biztonságra int az ünnepi bevásárlások alkalmával.
karácsonyi bevásárlás

A higiénés szabályok folyamatos betartására és az év végi ünnepek előtti biztonságos bevásárlás fontosságára hívta fel a figyelmet Müller Cecília az M1-en. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta: tudja, hogy az emberek elfáradtak a korlátozó intézkedések betartásában, de a karácsonyi időszakra jellemző, növekvő találkozásszám miatt mindenkinek még felelősségteljesebben kell viselkednie, ebből a szempontból pedig sajnálatosnak tartja, hogy a nagy bevásárlóközpontok zsúfolásig tele vannak.

A tisztifőorvos azt kérte a családoktól, hogy – amennyiben lehetséges – ne együtt menjenek vásárolni, csupán egy-egy családtag. A boltokban vásárlók próbáljanak meg minél kevesebb felületet megérinteni, a céltalan nézelődést pedig mellőzzék – mondta Müller Cecília, aki a bevásárlást követően azonnali kézmosást, a mosható maszkok 60 Celsius fok feletti mosását és a nagyobb csomagok látható szennyeződésektől történő megtisztítását javasolta.

Müller szerint a környező országokban látható extenzív emelkedés ellenére a járvány „platózik” Magyarországon, és remélhetőleg a jövőben csökken az új fertőzöttek száma.

A karácsonyra vonatkozó speciális rendelkezésekről Orbán Viktor miniszterelnök ad majd tájékoztatást hétfőn.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Hangolódj a karácsonyra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top