Érkezik a YouTube-ra a vásárlási funkció, az USA már teszteli

nlc | 2021. Január 15.
Az amerikai felhasználók már tesztelhetik a videómegosztó új szolgáltatását.
Online vásárlás

Előfordult már, hogy néztél egy videót, amiben megláttál egy neked tetsző tárgyat, ruhát, autót, bármit csak épp nem tudtad, hol lehet beszerezni az adott árucikket? Erre a helyzetre kínál megoldást a YouTube, amely az Egyesült Államokban már teszteli az úgynevezett bevásárló funkcióját – írja a hvg.hu. Még tavaly októberben derült ki, hogy fontolgatják a szolgáltatás elindítását, amelyet már akkor el is kezdtek tesztelni. 

A megoldás lényege, hogy a videók nézése közben azonnal meg lehessen vásárolni a képsorokon látható termékeket. Ehhez szükség van a videót feltöltők közreműködésére is, ugyanis nekik kell megjelölni a felvételeken látható, megvásárolható termékeket. A nézőknek ezután csak annyi a dolga, hogy a képernyő bal alsó sarkában megjelenő kosár alakú ikonra kattintsanak, ilyenkor pedig megjelenik a lista azokról az ajánlatokról, amelyek szerepelnek a videón. A felhasználóknak lehetősége van további információkat kérni az egyes termékekről, de akár egyből meg is vásárolhatják azokat. 

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Arról egyelőre nincs információ, hogy Európába mikor érkezhet meg az új funkció, az azonban biztos, hogy a böngészőben és az okostelefonos YouTube-alkalmazásban is elérhetővé válik majd. 

További cikkeink az online vásárlás témakörében:

Exit mobile version