Ausztria enyhít: negatív teszttel lehet iskolába, fodrászhoz menni

nlc | 2021. Február 02.
A diákok csak negatív teszttel vehetnek részt tantermi oktatáson, és sok helyen kötelező az FFP2 maszk.

Ausztriában február 8-tól enyhítenek a koronavírus-járvány nyomán bevezetett szigorításokon – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn. Szigorítják ugyanakkor a határellenőrzéseket.

Szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett újranyithatnak az iskolák, továbbá a nem alapvető cikkeket árusító üzletek is.

Egy idős nő FFP2-es maszkban vásárol egy bécsi bevásárlóközpontban 2021. január 25-én (Fotó: ALEX HALADA / AFP)

A határellenőrzést szigorítják

Kurz egyben bejelentette, hogy jelentősen megszigorítják a határellenőrzéseket megelőzve a koronavírus mutációinak elterjedését az országban. A részleteket kedden teszik közzé.

Az osztrák kancellár figyelmeztetett, hogy az enyhítéseket senki se értelmezze úgy, hogy elmúlt a veszély. Mint mondta, a fertőzésszámok ismételt növekedése esetén visszaállítják a korlátozásokat.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Ausztriában eddig 415 522 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 7778-an hunytak el a betegség következtében.

Olaszországban megteltek a vendéglátóhelyek

Eközben Olaszországban újranyithattak a vendéglátóhelyek, ezért hétfőn országszerte megteltek a bárok, a presszók és az éttermek terasza, és hosszú sorok álltak az újraindulást ünneplő múzeumok bejáratainál is.

A vendéglátósok reggel 5-től este 6-ig lehettek nyitva, után este 10-ig elvitelre működhetnek. Húsz tartományból tizenötben nyitottak újra a vendéglátó egységek, ami csaknem 300 ezer helyet jelent.

(MTI)

Korlátozások az nlc-n:

Exit mobile version