nlc.hu
Aktuális

Március 1-jéig meghosszabbítják a korlátozásokat

Március 1-jéig meghosszabbítják a korlátozásokat

Március 1-jéig maradnak a jelenlegi járványügyi szabályok, mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.
Gulyás Gergely

Március 1-jéig meghosszabbítják a járványügyi korlátozásokat, mert amíg nincs megfelelő átoltottság, nem lehet enyhíteni a szabályokon – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A miniszter szerint a védelmi intézkedések fenntartását legközelebb február második felében vizsgálják felül. Két esetben lehet majd enyhítés: ha jelentősen csökken a fertőzöttek száma, illetve ha lesz elég vakcina.

Március 1-ig marad az online oktatás a középiskolákban, de a kormány reméli, hogy az érettségi előtt ezen tudnak változtatni az érettségizők esetében. Gulyás közölte azt is: látják, milyen nehézségeket okoznak a korlátozások a vendéglátásnak, ezért a vendéglátóhelyeket fogják először kinyitni.

A jelenleg érvényes korlátozások november 11-én léptek életbe Magyarországon. A többi között bevezették a kijárási tilalmat, szigorították a maszkviselési szabályokat, és a középiskolák átálltak digitális tanrendre.

Az akkori döntés egy hónapra, december 11-ig szólt, de néhány nappal a lejárta előtt további egy hónappal meghosszabbították az intézkedéseket, egyedül szenteste napjára függesztették fel a kijárási tilalmat. 

Legutóbb, január 8-án Orbán Viktor jelentette be a korlátozások meghosszabbítását február 1-ig.

(Kiemelt kép: Facebook/Magyarország Kormánya)

Vendéglátósok a korlátozás idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top