nlc.hu
Életmód

Járványügyi korlátozások karácsonykor

Gulyás: karácsonyra speciális járványügyi szabályok jönnek

Egyelőre még nincs döntés a december 11. után érvényes járványi előírásokról sem, de Gulyás Gergely azt mondta, karácsonyra és szilveszterre külön szabályokat fognak bevezetni.
Gulyás Gergely a kormányinfón

A korábbi előrejelzésekhez képest úgy tűnik, hogy előbb, már decemberben tetőzhet a járvány Magyarországon, utána enyhülés várható – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról, hogy a jelenlegi járványügyi korlátozások december 11-éig vannak érvényben, az esetleges változtatásokról csak ezután fognak döntést hozni.

Külön szabályok az ünnepekre

Gulyás Gergely szerint a karácsonyi ünnepekre külön, speciális szabályokat érdemes elfogadni, hogy a családok együtt tudjanak ünnepelni, de erről még nem született döntés. Mint mondta, először arról határoznak, hogy milyen szabályok lesznek december 11. után.

Azt viszont megjegyezte, ha esetleg maradnak is december 11. után a jelenlegi szigorú korlátozások, a karácsonyi és szilveszteri időszakra külön előírásokat fognak bevezetni. Erről legkésőbb a jövő héten döntenek.

Indul a vakcina előjegyzése

A kormányinfón szó esett arról is, hogy elindul a vakcina-előjegyzési kampány, Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben fogja megkeresni a nyugdíjasokat, de jövő héten elindul a Vakcinainfo.gov.hu weboldal, ahol fel lehet iratkozni a védőoltásra.

Első körben 50 milliárd forintot fordítanak az oltóanyagok megrendelésére, az oltás önkéntes és államilag szervezett lesz.

Majdnem ezren vannak intenzív osztályon

Kiderült az is, hogy jelenleg 993 ember fekszik intenzív osztályon koronavírus-fertőzés miatt Magyarországon. (A mai hivatalos adatok szerint 7693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen.)

(Kiemelt kép: Facebook/Magyarország kormánya)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top