nlc.hu
Aktuális

Jön a vakcinaigénylő mobilalkalmazás

Mobilalkalmazás segítségével kérhetjük a koronavírus-vakcinát

Egy díjmentesen letölthető mobilalkalmazás segíti majd az igényfelmérést, ugyanis nem mindegy, milyen mennyiségű védőoltást szerez be Magyarország.

Egy hatékony és gyors mobilapplikáción keresztül jelentkezhetünk majd a koronavírus-vakcináért. Az alkalmazás segíti majd a tömeges oltás megtervezését és megszervezését, és a jelentkezések számától is függhet, mekkora mennyiséget rendel hazánk a különféle vakcinákból – értesült a Ripost.

Mobilalkalmazás segítségével kérhetjük a vakcinát (fotó: Pixabay)

Mobilalkalmazás segítségével kérhetjük a vakcinát (Fotó: Pixabay)

A jelentkezések segítségével nemcsak a rendelendő mennyiséget tudják felmérni, hanem azt is el tudják kezdeni tervezni, hogy milyen körülmények között és ütemezés mellett kezdődjön meg a tömeges oltás. Hangsúlyozzák, az oltás nem lesz kötelező, de aki be szeretné oltatni magát, annak ingyenesen elérhető lesz. A lap arról is értesült, hogy a 60 évnél idősebbeket postai levélben is értesítik a védőoltással kapcsolatos lehetőségekről. Az összegyűjtött információk alapján az érintettek maguk dönthetik el, akarnak-e élni a koronavírus-vakcina lehetőségével. Magyarországon csak a hatóságok által bevizsgált és engedélyezett hatóanyagot lehet beadni, az országba pedig az Európai Unión kívül is érkezhet vakcina keleti országokból.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top