nlc.hu
Aktuális

Kinyit egy nagykanizsai vendéglátóhely

Megelégelte a korlátozásokat egy nagykanizsai söröző, február 1-jén kinyitnak

A korlátozások ellenére teljes nyitvatartási időben és helyben fogyasztással kinyit egy nagykanizsai vendéglátóhely.
Sört csapolnak egy pubban

Elege lett a járvány miatti korlátozásokból, ezért február 1-jétől kinyit egy nagykanizsai presszó – vette észre a vendéglátóhely Facebook-posztját a Telex.

A Resti Presszó & Söröző oldalán azt írják, eddig eleget tettek a korlátozásoknak, de semmilyen támogatást nem kaptak a kormánytól, és „3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!”.

„Úgy látjuk, hogy abban bíznak, hogy a vakcina fogja megoldani a víruskérdést, hogy beoltatja magát mindenki, és aztán megszűnnek a korlátozások! Mi ezt nem kívánjuk megvárni! Amíg egy multiban tolonganak az emberek, és az nem probléma, akkor ha mi kinyitunk, az se legyen az!”

– írja a nagykanizsai vendéglátóhely.

Azt is írják, hogy a helyen nem lesz kötelező a maszk viselése, az asztalok pedig alapból 1,5 méternél távolabb vannak egymástól. „Február 1-től szeretettel várjuk a rend őreit és a NAV dolgozóit, mivel úgy gondoljuk, hogy a döntésünket nem fogják támogatni, de ha erre van kapacitásuk és idejük, akkor a munkájuk elvégzése mellé egy jó kávéra mindig a vendégeink!” – olvasható a bejegyzésben.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szerint a nagykanizsai vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű, nem támogatható, de a emberileg érthető. Az MTI-nek elküldött közleményükben azt írják, a jelenlegi támogatások nem elegendőek, a bértámogatások kifizetése csúszik – a tagjaik 90 százaléka még a novemberit sem kapta meg –, a tulajdonosok kifogytak a tartalékaikból. Mindezek ellenére a szabályok betartására kérnek mindenkit.

„Szeretnénk minden vendéglátásban érintett kollégát óva inteni attól, hogy elégedetlenségük kinyilvánítására csatlakozzanak a fent említett kezdeményezéshez”

– közölte az ipartestület.

Közben egy miskolci vendéglátóhely is úgy döntött, kinyit február 1-jén. A Lotti Eszpresszó a Facebookján azt írta: „A további fennmaradásunkhoz és megélhetésünkhöz a rendeletek ellenére kinyitunk!!!!”

A jelenlegi korlátozások február 1-jéig vannak érvényben, de Orbán Viktor pénteken azt mondta, hogy ezeket első körben a kormány saját hatáskörében két hétre hosszabbíthatja meg, ami valószínűleg meg is fog történni. Arról is beszélt, hogy akkor kerülhet szóba az enyhítés, ha már elég embert beoltottak.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Louis Hansel)

A járvány hatása a vendéglátásban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top