nlc.hu
Aktuális

A járványügyi korlátozások meghosszabbítása

Orbán: február 1-jéig maradnak a járványügyi korlátozások

Február 1-jéig meghosszabbítják a járványügyi korlátozásokat, mert egyelőre nincs elegendő vakcina az országban, jelentette be Orbán Viktor.
Orbán Viktor

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket – jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök azt mondta, 80 ezer főnek elegendő vakcina érkezett az országba, ami kevés, ezért az operatív törzs úgy döntött, február 1-jéig maradnak a járványügyi korlátozások. Hozzátette, amíg nem kapunk elegendő védőoltást, mindenki rendezkedjen be arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak.

Az általános iskolák nyitva maradnak, a középiskolákban viszont marad a digitális oktatás.

A kormányfő beszélt arról is, hogy eddig 42 549 egészségügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, a hétvégén pedig elkezdődhet az oltás minden 150 főnél több idős lakóval rendelkező szociális otthonban.

A fokozódó koronavírus-járvány miatt a kormány még november 11-én döntött több szigorú járványügyi korlátozásról. A többi között bevezették a kijárási tilalmat, szigorították a maszkviselési szabályokat, és a középiskolák átálltak digitális tanrendre.

Az akkori döntés egy hónapra, december 11-ig szólt, de néhány nappal a lejárta előtt további egy hónappal meghosszabbították az intézkedéseket, egyedül szenteste napjára függesztették fel a kijárási tilalmat. A mai döntés azt jelenti, hogy minimum 2,5 hónapig érvényben maradnak a szigorú szabályok.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top