Milliókat adott az egyetemnek, amelyet 58 évvel ezelőtt anyagi gondok miatt hagyott ott

nlc | 2021. Március 10.
Calvin Tyler anyagi nehézségek miatt nem tudta elvégezni az egyetemet, most 20 millió dollárt adott az egyetemnek ösztöndíjakra.

A UPS logisztikai vállalat egyik korábbi vezetője, Calvin Tyler 20 millió dollárt (6,17 milliárd forint) adományozott a baltimore-i Morgan Állami Egyetemnek. A bőkezű felajánlást a diákok ösztöndíjára fordítják majd, Tyler és felesége, Tina már korábban létrehozott egy öszöndíjalapot, hogy segítsék a hallgatókat.

A gazdag férfi nem véletlenül az ösztöndíjakra szánja a pénzt, pontosan tudja, milyen az, amikor valaki anyagi nehézségek miatt nem tud továbbtanulni. Ő is átélte ezt 58 évvel ezelőtt.

1961-ben kezdte meg a tanulmányait Morgan egyetemen, a családjában ő volt az első, aki egyetemre járt. Két év után viszont ott kellett hagynia az üzleti képzést, mert nem volt rá pénze. Beállt UPS-sofőrnek, aztán fokozatosan lépegetett felfelé a ranglétrán, majd a cég egyik alelnökeként vonult vissza 1998-ban.

Az sem véletlen, hogy éppen most ajánlottak fel ilyen hatalmas összeget, a koronavírus-járvány miatt ugyanis még nehezebb helyzetben vannak a fiatalok.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: Morgan State University)

Ösztöndíjak az nlc-n:

Exit mobile version