Mellrákot diagnosztizáltak Tóth Tímea volt válogatott kézilabdázónál

S. Z. | 2021. Augusztus 05.
Túl van két műtéten, nyolc kemoterápiás kezelést kap Tóth Tímea kézilabdázó, akinél mellrákot diagnosztizáltak.

Mellrákot diagnosztizáltak Tóth Tímea korábbi válogatott kézilabdázónál, a Ferencváros és az osztrák Hypo volt átlövőjénél. Ezt a 40 éves sportoló jelentette be a Facebookon.

Rosszindulatú melldaganatot diagnosztizáltak nálam áprilisban, túl vagyok 2 műtéten és az elkövetkező időszakban kemoterápiás kezelést kapok 8-at. Holnap lesz a 2. kezelés. Amit tudnotok kell, jól vagyok és ezen a jövőben sem fogok változtatni. A kezelés utáni 48 óra rosszabb, de utána jól vagyok… Elkezdtem sportolni és egyre jobban tér vissza az erőm, ami szintén segít átvészelni a nehezebb napokat majd a jövőben is

– fogalmazott Tóth Tímea.

A kézilabdázó arról is írt, hogy ez a betegség sok nőt érint, viszont szerencsére „nagyon szuper szakemberek vannak az orvosok között, akik segítenek leküzdeni a betegséget”.

Nem szégyen segítséget kérni. Én az első pillanattól kezdve onkopszichológussal dolgozom, ahogy megtudtam a diagnózist… Nem akartam egyedül feldolgozni ezt az egészet, életem legjobb döntése volt. Így sokkal könnyebb végigjárni és megérteni a folyamatokat, érzéseket ami a betegséggel jár.Tehát csak annyit szerettem volna közölni veletek, hogy jól vagyok, erős vagyok, lesznek gyengébb pillanataim, de a sport megtanított küzdeni, viselni a terheket.

– zárta a bejegyzését Tóth Tímea, aki hozzátette, hogy a szerettei és a legjobb szakemberek vannak mellette, ezért minden rendben van és lesz is.

(Kiemelt kép: Tóth Tímea a 2008-as pekingi olimpián. Fotó: PHILIPPE DESMAZES / AFP)

Exit mobile version