Orlando Bloom ukrán menekültekkel találkozott

nlc | 2022. Március 25.
Az UNICEF Jószolgálati Nagykövete a határon önkénteskedik.

Orlando Bloom is kiveszi a részét az ukrán menekültek segítésében. A hollywoodi színész Moldovába utazott és az ottani határon találkozott menekült családokkal, amiről pár képet meg is osztott az Instagram-oldalán. 

Orlando Bloom egy ukrán anyukával (Fotó: Instagram)

Családokkal, és gyerekekkel beszélgetett Bloom, és volt, akinek a történetét meg is osztotta a követőivel. 

„A háború kezdete óta Ukrajnában szinte minden másodpercben egy gyerek menekültté válik – írta az egyik képhez. – Moldovában vagyok az UNICEF-fel, családokkal találkozom, akik kénytelenek voltak mindent maguk mögött hagyni biztonságot keresve.

Egy másik bejegyzésben fotókat osztott meg egy anyáról és három gyermekéről, ahhoz pedig ezt kommentálta: „Ma, a határon, találkoztam egy anyával és három gyermekével, akikkel elmenekült Ukrajnából, miután a szomszédjuk házát lebombázták. Nem tudják merre mennek tovább, az anya csak azt tudja, hogy biztonságba akarja helyezni gyermekeit.”

Orlando felhívja követői figyelmét, hogy ha megtehetik, segítsék az UNICEF jótékonysági munkáját, hogy minél több családnak találjanak biztos menedéket. 

Emberek milliói menekültek el Ukrajnából az egy hónapja kezdődött orosz invázió miatt.

Sok menekült vándorol át a szomszédos országokba, például Lengyelországba, Romániába, Szlovákiába, Magyarországra és Moldovába.

Exit mobile version