nlc.hu
Életmód

Visszatért a frontra az ukrán katona, aki akna miatt elveszítette egyik lábát

Orosz-ukrán háború: akna miatt elveszítette egyik lábát, protézissel tért vissza a frontra egy fiatal katona

Úgy érezte, kötelessége újra harcolni.

Egy 20 éves ukrán katona, Jehor Olijnyik bal lábszárát tavaly szeptemberben leszakította egy akna az ukrán fronton. A fiatal férfi protézist kapott, és ugyan orvosai, a családja és a barátnője is hevesen ellenezte, hogy visszatérjen a frontra, de ő hajthatatlan volt, írja a Deutsche Welle riportja nyomán a Telex

„Kötelességem van a hazámmal szemben, meg kell védenem. Ukrajnának szüksége van rám” – nyilatkozta.

Olijnyik, aki 18 éves kora óta hivatásos katona, kezdetben a tüzérségnél, az első vonalakban harcolt, szeptember végén az egységével visszafoglaltak egy pozíciót az oroszoktól, egy nappal később aknára lépett. 

Vitalij Bokal helyettes századparancsnok elmondta, nem ellenezték, hogy Jehor Olijnyik visszatérjen, sőt, örülnek neki, hogy nem csüggedt, jól van és visszatért a frontra. „Augusztus óta ismerem őt, csodálatos harcos” – tette hozzá.

Egy katona vizsgálja a sebesült katonák evakuálására használt jármű sérüléseit a frontvonal közelében 2023. június 12-én.

Egy katona vizsgálja a sebesült katonák evakuálására használt jármű sérüléseit a frontvonal közelében 2023. június 12-én (Fotó: Daniel Carde / Anadolu Agency via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top