nlc.hu
Életmód

Az ukrán hadseregben ismerték meg egymást, összeházasodtak a háborúban

Szerelem a háború árnyékában: összeházasodott két ukrán katonapár, akik a seregben ismerték meg egymást

Az esküvő után vissza kellett menniük a frontra az ifjú házasoknak, akik az ukrán hadseregben ismerkedtek meg.

Dupla esküvőn házasodott össze két fiatal ukrán katonapár, akik csupán hónapokkal ezelőtt ismerkedtek meg a hadseregben szolgálva az orosz–ukrán háború idején.

A 23 éves Kristina Ljuta és a 28 éves Volodimir Mikhalcsuk, valamint a Kristina és Vitalij Orlich – mindketten 23 évesek – a frontvonaltól 40 kilométerre, Druzskovka városában mondta ki a boldogító igent a bezárt anyakönyvi hivatal épülete előtt vasárnap.

Az egyik menyasszony terepszínű nadrágot és katonai bakancsot viselt az esküvőn, felül viszont hagyományos, virágokkal hímzett vörös ukrán blúz volt rajta. A másik menyasszony egy hagyományos hosszú, fehér, vörös népi hímzéssel díszített ruhát választott. A két vőlegény katonai öltözetet viselt.

Ukrán katonák dupla esküvője az ukrajnai Druzskovka városában 2022. június 12-én

Ukrán katonák dupla esküvője az ukrajnai Druzskovka városában 2022. június 12-én (Fotó: ARIS MESSINIS / AFP)

A háború az háború, de az élet megy tovább

– indokolta Ljuta a házasságkötésüket.

A másik pár vőlegénye azt mondta: „Hiszem, hogy ez egy új család megalapításáról szól – nem számít, hol és hogyan történik”.

A katonák a 14. gépesített lövészdandár tagjai, és május óta harcolnak az oroszok által támogatott erők ellen Donbászban. Miután megtartották az esküvőket, vissza is kellett térniük a frontra, mert a dandár parancsnoka nem tudott szabadnapot adni nekik. Egyik párnak sem volt jelen a családja az esküvőn, de elmondásuk szerint a családtagok megértőek voltak.

Korábban egy kijevi ellenőrzőponton házasodott össze két katona, az esküvőn jelen volt Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere is.

(France 24)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top