Az abortuszellenes szenátorjelölt 13 éve még fizetett az exe abortuszáért

Á.K. | 2022. Október 05.
Az exbarátnője vádolta meg képmutatással Herschel Walkert, aki szerint az abortuszt még nemi erőszak vagy vérfertőzés esetén sem szabadna engedni.

Herschel Walker korábbi NFL-játékos jelenleg Georgia államban kampányol azért, hogy szenátor lehessen a Republikánus Párt színeiben. A kampányának biztosan nem tesz jót, hogy jelentkezett egy exbarátnője, aki szerint a férfi szigorú abortuszellenessége nem más, mint képmutatás, mivel 2009-ben még ő maga vette rá a nőt arra, hogy az abortusz mellett döntsön, és még egy csekket is kiállított számára a költségek miatt – írja a 444.

Herschel Walker beszédet mond a kampány során idén szeptemberben (Fotó: Megan Varner/Getty Images)

Az exe most azért állt elő a történetével, mert felháborította Herschel Walker képmutatása a kampányban. A férfi Twitteren határozottan tagadta a vádakat, és azt ígérte, bepereli a sztorit lehozó Daily Beastet. Walker eddig sem volt patyolattiszta, korábban már két nő vádolta meg családon belüli erőszakkal, volt felesége pedig még 2005-ben kért vele szemben távoltartási végzést, miután a férfi megfenyegette. Három gyermeke van három különböző nőtől, amit a kampány elején még nem ismert el, később azonban átváltott a „sohasem tagadtam a létezésüket” szólamra. Fia, Christian Walker szerint az apja elhagyta őket és megfenyegette az anyját:

Ne hazudj az általad tönkretett életekről, és ne tégy úgy, mintha valami erkölcsös családapa lennél.

A hírek nem kedveznek Walker kampányának, aki a 2020 óta hivatalban lévő demokrata szenátort, Raphael Warnockot szeretné leváltani. A republikánusok számára Walker győzelme azért lenne fontos, mert Warnock biztosított a demokratáknak 50 mandátumot a kongresszus felsőházában. Ennek köszönhetően tudták elfogadni az elmúlt két évben Joe Biden kezdeményezéseit.

Exit mobile version