nlc.hu
Család

Bírói ítélet: szülnie kell a 16 éves lánynak

Bírói ítélet: szülnie kell a 16 éves floridai lánynak

Egy floridai bíróság döntése szerint a 16 éves várandós lány nem elég érett ahhoz, hogy dönthessen a terhessége megszakításáról, de ahhoz már elég érett, hogy felnevelje a gyereket…

Szülnie kell egy 16 éves lánynak Floridában, ugyanis a bíróság nem tartotta őt elég érettnek ahhoz, hogy dönthessen a terhessége megszakításáról. A lány – akinek nincsenek szülei – azután nyújtott be fellebbezést, hogy a bíróság a terhessége tizedik hetében elutasította, hogy szülő vagy gyám beleegyezése nélkül végezhessen abortuszt – írja az rtl.hu.

Bírói kalapács

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A fellebbviteli bíróság az elsőfokú bíróság döntését helyben hagyta, az ügyben eljáró három bíró közül csak egy fogalmazott ellenvéleményt, aki szerint az ügyet vissza kellett volna küldeni megfontolásra az első fokon eljáró bírónak. A másodfokú bíróság szerint a lány „nem adta világos és meggyőző bizonyítékát annak, hogy elég érett ahhoz, hogy döntsön a terhesség megszakításáról”. A különvéleményt megfogalmazó bíró megjegyezte, hogy a lány jelenleg egy rokonával él, saját maga tájékozódott az interneten a lehetőségeiről és a várható következményekről, valamint a beadványában jelezte, hogy még nem áll készen a gyerekvállalásra, iskolába jár, és a gyerek apja sem tud segíteni neki. Az eset jól példázza azt az abortuszellenességet, ami egyre inkább elharapózni látszik az Egyesült Államokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top