Borbás Marcsi a vidéki életéről mesélt a BEST magazinnak. „Három éve kezdtem el komolyabban kertészkedni, mert rájöttem, hogy a főzés csimborasszója a jó alapanyag, a tápanyagban gazdag termőföld, aminek előállítása, fenntartása rendkívül összetett, mondhatni, emberpróbáló feladat” – kezdte a gasztroszakember, aki nagyon szereti a mostani életét.
Azt is elárulta, hogy bár több megkeresése is volt különböző főzőműsorokból, rendre visszautasította ezeket. „Rengeteg megkeresést kaptam már, gyakorlatilag az összes főzőversenybe hívtak zsűrizni, de nem vállaltam, mert van egy személyes véleményem ezekről a műsorokról, amik merőben ütköznek az én értékrendemmel. A főzésnek, az étkezésnek szerintem nem az utálatról, a kritizálásról, a piszkálódásról kellene szólnia, hanem a pozitivitásról” – mondta Borbás Marcsi.