Egy farm, ahol nehéz sorsú állatok és emberek kölcsönösen segítenek egymáson

T'eszter | 2023. Április 25.
„Szomorúnak, magányosnak vagy stresszesnek érzed magad? Nehéz időszakon mész keresztül? Gyere gyógyulni a tehenekkel!”

Az amerikai Gentle Barn egyik legnépszerűbb szolgáltatása a „cow hug therapy”, azaz a tehén ölelő terápia. A farm ezt a következőként mutatja be: „Ölelésre van szükséged? Szomorúnak, magányosnak vagy stresszesnek érzed magad? Nehéz időszakon mész keresztül? Gyere gyógyulni a tehenekkel! Kapj ölelést és feltétel nélküli szeretetet a terápiás teheneinktől! Meditálj, ölelkezz velük, és hagyd, hogy megnyugtassanak, feltöltsenek és szeressenek. Érezd a tehenek légzését, hallgasd meg az ő szívverésüket, és lassítsd le a sajátodat. Engedd el a gondjaidat és távozz megújultan! A tehenek érted vannak itt.”

A farmnak van saját TikTok-csatornája, ahol bemutatják kincsként őrzött állataikat, sőt, még a terápiákba is betekintést nyerhetünk. A videón szereplő hölgy azután kezdte el az állatterápiát, hogy egy balesetben elvesztette a fiát. A tehén, Chico élőlényhez nem méltó körülmények között volt tartva, így sok-sok traumával és berögződött rossz viselkedéssel érkezett a Gentle Barnba. Mára Chico gyógyító ölelésével több embernek segített továbblépni, vagy pusztán megbékélni és szembenézni saját traumáival. 

@thegentlebarn This is why we call it Cow Hug Therapy. Grief is such a complex emotion, but we're honored when people come to our sanctuaries to find hope and healing among our rescued animals. Hugging cows can be so powerful ❤️ #cowhugtherapy #cowhug #grieftok #rescuecows #farmanimalsanctuary ♬ the winner takes it all - november ultra

 

 

A The Gentle Barnt 1999-ben alapította Ellie Laks, aki ezzel gyermekkori álmát váltotta valóra. A farmon több mint 200 állat (pulyka, malac, ló, tehén) él biztonságban, boldogan és segítenek az elveszett lelkeken.

Ellie így üzen a látogatóknak:

„Egy zajos, erőszakos, csúcstechnológiával »megáldott« világban élünk. Elvesztettük a kapcsolatot az állatokkal, a természettel és legfőképpen önmagunkkal. Az esőerdőket elpusztítják, globális szárazságban élünk, szennyezzük a levegőt és naponta halnak ki fajok. Azonban ha újra tisztelni kezdünk minden földi életet és kapcsolódunk velük, még változtathatunk ezen. A The Gentle Barnnál kiállunk az ártatlanokért és segítünk az állatoknak és a gyerekeknek egyaránt emlékezni arra, hogy számítanak. Megnyitjuk az emberek szívét a természettel való kapcsolatokra. Megnyitjuk az emberek elméjét arra, ami körülöttünk történik. Arra inspiráljuk az embereket, hogy a megoldás szerves részévé váljanak. Az állatainkkal való történeteken és interakciókon keresztül arra nevelhetjük a jövő generációit, hogy tisztelettel viseltessenek minden élet iránt, védjék bolygónkat, éljenek jó, egészséges, boldog életet és így mindannyian közelebb kerülünk a földi békéhez!”

Chico munkában
(Fotó: TikTok: @thegentlebarn)

 

Exit mobile version