Építettek egy házat, amihez nem használtak se téglát, se cementet

FEL | 2023. Június 14.
Egy indiai párnak sikerült egy olyan házat építeniük, amelyhez nem használtak se cementet, se téglát.

 A pár úgy döntött, hogy vidéken telepednek le. A fenntartható otthont létrehozó házaspár Ashish Panda, egy mérnök, aki Dungarpur Cityben él, és felesége, Madhulika, szoftverfejlesztő.

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az otthon minden része, a alapoktól az enteriőrig környezetbarát, újrahasznosított és áthasznosított anyagokból készült. A pár helyi erőforrásokat használt fel álmaik otthonának építéséhez. A ház falait kőből építették, míg a meszelést, a kőmunkát és a tető súlyozását meszelővel végezték. Cement helyett kőlapokat használtak a lépcsők, a tető és a erkély építéséhez.

Rámutattak arra, hogy az összes régi palota, kastély és otthon, amelyet Rajasthanban építettek, kőből, mészből vagy agyagból készült, és nem rendelkezett cement- vagy acéltetővel, mégis hosszú ideig fennálltak. Tehát ők is egy fenntartható otthont hoztak létre ezen elvek alapján.

Madhulika azt mesélte a India Timesnak, hogy ő és férje egyetemi éveik után több helyen is éltek, mielőtt eldöntötték, hogy Rajasthanba költöznek. Ashish a természeti erőforrások megőrzését szerette volna elősegíteni, míg Madhulika inkább a társadalmi kérdésekre koncentrált. A pár végül 2008-ban érkezett Rajasthanba, miután több helyet is meglátogattak.

Exit mobile version