Akár 20 forinttal is csökkenhet az üzemanyag ára

Á.K. | 2024. Február 04.
Miután mostanság már 600 forint feletti benzinárak sokkolják az autózni vágyókat, szerdától hozhat egy kis megnyugvást az olaj világpiaci árának jelentős csökkenése.

Nagy áresést produkált a héten mindkét fő olajtípus, a WTI és a Brent. Az amerikai WTI 79-ről 72 dollárra, a nálunk a benzinár szempontjából meghatározó Brent 84-ről 77 dollárra csökkent. Az árak ezzel a január közepi szintre tértek vissza, és ez hamarosan a magyar kutakon is meglátszódhat – hívja fel a figyelmet a Blikk.

Tankolj, mintha nem lenne holnap! (fotó: Getty Images)

Az olajár változását és a forint árfolyamának ingadozását a kutak árai mindig néhány napos csúszással követik le, márpedig most a forint is visszaerősödött valamelyest, miután a magyarok is megszavazták Ukrajna támogatását az Európai Unióban. A számítások szerint akár 20 forinttal is csökkenhet a benzinár, ami pénteken még emelkedőben volt. Vélhetően hétfőn derül majd ki, hogy szerdától mennyit kell majd fizetnünk az üzemanyagért a magyar kutakon, de árcsökkenés ide vagy oda, a januári adóemelés előtti árak egy ideig aligha térnek vissza.

Exit mobile version