nlc.hu
Életmód

Benzinárstop

Januártól megszünhet a benzinárstop

Az már most biztos, hogy több új feltételnek is teljesülnie kell, hogy januártól is maradhasson a benzinárstop.
Tankolás

Az ATV Híradója járt utána annak, mire számíthatunk a jövő évtől kezdve a benzinkutakon. A nagyobb töltőállomások már most is korlátozzák a hatósági áras benzint, akad olyan hely is, ahol már csak 10 liter üzemanyagot lehet 480 forintért vásárolni.

Az összeállításból kiderült, hogy a kisebb kutak a jövő héten sem kapnak üzemanyagot, és a nagyobb töltőállomások is korlátozásokat vezetnek be. Azt, hogy már most komoly ellátási problémákkal állunk szemben, a Magyar Ásványolaj Szövetség is megerősítette.

A MOL tájékoztatása szerint a tankerautóik folyamatosan úton vannak, és az exportra szánt üzemanyag mennyiségét is korlátozzák. A normál időszakokhoz képest 15-20%-kal több üzemanyagot szállítanak partnereiknek, ami jól mutatja, mennyivel emelkedett a fogyasztás az árstop bevezetése előtti időszakhoz képest. 

A Miniszterelnökség az ATV megkeresésére elmondta, hogy január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan marad, és a százhalombattai finomító is folyamatosan működik. Ahogy eddig, a kormány a jövőben is mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátás érdekében.