nlc.hu
Életmód

Akár 20 forinttal is csökkenhet az üzemanyag ára

Akár 20 forinttal is csökkenhet az üzemanyag ára

Miután mostanság már 600 forint feletti benzinárak sokkolják az autózni vágyókat, szerdától hozhat egy kis megnyugvást az olaj világpiaci árának jelentős csökkenése.

Nagy áresést produkált a héten mindkét fő olajtípus, a WTI és a Brent. Az amerikai WTI 79-ről 72 dollárra, a nálunk a benzinár szempontjából meghatározó Brent 84-ről 77 dollárra csökkent. Az árak ezzel a január közepi szintre tértek vissza, és ez hamarosan a magyar kutakon is meglátszódhat – hívja fel a figyelmet a Blikk.

benzinkút

Tankolj, mintha nem lenne holnap! (fotó: Getty Images)

Az olajár változását és a forint árfolyamának ingadozását a kutak árai mindig néhány napos csúszással követik le, márpedig most a forint is visszaerősödött valamelyest, miután a magyarok is megszavazták Ukrajna támogatását az Európai Unióban. A számítások szerint akár 20 forinttal is csökkenhet a benzinár, ami pénteken még emelkedőben volt. Vélhetően hétfőn derül majd ki, hogy szerdától mennyit kell majd fizetnünk az üzemanyagért a magyar kutakon, de árcsökkenés ide vagy oda, a januári adóemelés előtti árak egy ideig aligha térnek vissza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top