Ez a 8 munka jár a legkevesebb stresszel

D. A. | 2024. Június 06.
Ha úgy érzed, szeretnél valami kevésbé idegőrlő pozíciót betölteni, akkor ezeket érdemes megfontolni. Az idegrendszered biztos megköszöni az odafigyelést.

Olyan munkahely nincs, ami ne járna minimális stresszel, de akadnak olyan szakmák, ahol azért egészen vissza lehet szorítani a túlzott – és nem kívánt – adrenalinlöketet. Hogy melyek ezek? Galériánkban összeszedtük őket, annyit azonban hozzátennénk, hogy amit valaki könnyűnek tart, az nem biztos, hogy a másik számára is az. Mindenesetre ezek jó kiindulási alapok lehetnek.

Kertész

Köztudott, hogy a természetben töltött idő jótékonyan hat a szervezetre, ezért a kertészkedés például határozottan ideális választás szorongás ellen. (Fotó: Depositphotos)

Masszőr

A masszázsterapeuta hasonló okokból kifolyólag lehet jó döntés. Itt tényleg kizárólag egyetlen ügyfél van egyszerre terítéken, ráadásul maga a környezet is csendes, békés – nem egy nagyvállalati kutyaszorító. (Fotó: Depositphotos)

Grafikus

Ha a kreatív munkákat szereted, akkor a grafikus is jó döntés lehet. Persze ennek is megvannak a maga buktatói, ám ha nem alkalmazotti státuszban dolgozol, olyan szerelemprojekteket vállalhatsz, amiket te szeretnél. (Fotó: Depositphotos)

Fotós

A fotózás – akárcsak a grafikusi munka – jó döntésnek bizonyulhat, különösen, ha nem emberek fényképezésére szakosodsz, hanem tárgyak, ételek, esetleg tájak fotózására. (Fotó: Depositphotos)

Könyvtáros

A könyvtáros szerepkörnek több előnye is van: viszonylag lassú tempójú munka, csendes környezetben, de ugyanakkor lehetőség van a könyvek rendszerezése mellett háttérfeladatokat is ellátni, mint például egy író-olvasó találkozó, ha valakinek erre is szüksége van. (Fotó: Depositphotos)

Fitnesz edző

A fitneszedző szakmát azoknak ajánlják, akik szintén szorongásra hajlamosak. Mozgás közben ugyanis folyamatosan endorfint termel a szervezet, ami segít a stressz leküzdésében, és jobb közérzetet teremt. Az csak hab a tortán, hogy szintén rugalmas munkabeosztással végezhető. (Fotó: Depositphotos)

Kisállat szitter

Egyre elterjedtebb itthon is a kisállat felügyelet, mint szakma. Bár a felelősség itt azért elég nagy, a kisállatok szeretete könnyen kárpótolhat érte. Persze némi tapasztalattal itt sem árt rendelkezni. (Fotó: Depositphotos)

Lakberendező

A szép terek megteremtése is egy módja annak, hogy ez ember kiegyensúlyozott legyen, épp ezért szokták a lakberendezést vagy a belsőépítészetet is a legkevésbé stresszes szakmák közé sorolni. A határidők okozhatnak némi feszültséget, de ügyes szervezés mellett ez nem jelenthet gondot. (Fotó: Depositphotos)

via

Fotók: Depositphotos

Exit mobile version