nlc.hu
Életmód

Íme a világ legrosszabb munkahelyei

Állat-maszturbátorok és kutyaeledel-tesztelők: íme a világ legrosszabb állásai!

Bár sokan elégedetlenek a munkahelyválasztásuk miatt, az alábbi lista gyökeresen megváltoztathatja a jó munkahelyekről alkotott elképzeléseinket.

Kétségtelen, hogy az, hogy milyen a munkahelyünk, merőben meghatározza a napjainkat. Habár vannak olyan szerencsések, akik elmondhatják magukról, hogy tényleg azt csinálják, amit szeretnek, sokan nem ebbe a táborba tartoznak. Azok, akik az utóbbi módon vélekednek a munkahelyükről, sokszor unottan, robotikusan és rengeteg panaszkodással teletűzdelve élik túl a mindennapjaikat. Vannak azonban olyanok is, akiknek tényleg lenne okuk arra, hogy új munkahely keresésbe kezdjenek…

Takarító

A világ számos pontján még mindig nagyon rosszul bánnak a takarító személyzettel. Nem becsülik meg a munkájukat és rendkívül alacsony bérért kell dolgozniuk. Pedig ha belegondolunk, a takarítók rendkívül fontos munkát végeznek annak érdekében, hogy egy tisztább környezetben élhessünk. Gondoljunk csak bele, mennyire nehéz lehet egy nyilvános illemhely takarítása, vagy egy hotelszoba teljes kipucolása egy durva legénybúcsú után. És a legrosszabb eseteket még nem is említettük…

Kamionsofőr

A világ egyik legveszélyesebb munkájának tartják a kamionvezetést, nagyon nem is kell magyarázni, hogy miért. A kamionsofőrök az időjárással, a többi sokszor frusztrált sofőrrel, a szűk határidőkkel és a fáradtsággal harcolva küzdenek azért, hogy minél előbb az adott desztinációra érkezzenek termékeikkel. Ijesztő adat, hogy az Európai Unióban a tavalyi évben 20640 ember vesztette életét az utakon, köztük jó pár kamionsofőr is.

Katona

Három fő kockázattal is szembe kell néznie annak az egyénnek, aki úgy dönt, katonának áll: az egyik, hogy bármikor megölhetik egy háborúban. A másik, hogy valami olyan sérülést szenved egy bevetés során, amely örökre megváltoztatja az életét. Nem egy olyan katonáról hallunk, akik elveszítették az egyik végtagjukat, vagy egyéb más maradandó fogyatékossággal kell éljenek. A harmadik, és épp olyan elrettentő kockázat, mint az előző kettő, hogy sok katona mentálisan roppan meg, miután túléltek egy háborút, vagy megöltek valakit.

A katonáknak a küzdelem nem csak a harctéren folyik (Fotó: Getty Images)

A katonáknak a küzdelem nem csak a harctéren folyik (Fotó: Getty Images)

Szociális munkás

Szociális munkásnak lenni kétségtelenül nehéz dolog, ugyanis annyi szörnyűséggel szembesülhet az ember, amely örökre rányomhatja a bélyegét az egyén lelkivilágára.

Bányász

Aki egy biztonságos munkakört keres magának, semmiképpen se vegye számításba ezt a szakmát sem. A bányászok ugyanis rengeteg egészségügyi kockázatnak teszik ki magukat. A poros, mérgező közeg miatt a bányászok nagy része már nagyon fiatalon életét veszti.

Vágóhídi dolgozó

Azok, akik ebben a szakmában dolgoznak, három szóval írnák le a munkájukat: fájdalmas, kemény és hideg. Képzeljük csak el, milyen lehet egy olyan helyen dolgozni, ahol folyamatosan rengeteg vér és a halál tudata vesz körül minket.

Kutyaeledel-tesztelő

Hazudna, aki azt mondja, hogy sosem gondolt már bele abba, hogy milyen lehet az íze egy kutya vagy macskaeledelnek. Valakinek azonban mindez nem csak egy kósza ábrándozás – vagy egy felelsz, vagy mersz játék kihívás –, hanem a valóság. Öröm az ürömben, hogy azokat, akik ténylegesen bevállalják ezt a munkát, rendesen megfizetik. Egy professzionális állateledel-tesztelő körülbelül 12 millió forintot keres egy évben a kemény munkájáért.

Állat-maszturbátor

Első hallásra mindenki fejében megfordulhat a jogos kérdés: miért van szükség egyáltalán erre a szakmára? A válasz azonban nagyon egyszerű. Sok esetben megtermékenyítéshez, vagy különböző tesztek elvégzéséhez szükséges az adott állat spermája. Hogy ezt „megszerezzék” az állattól, három lehetősége van a dolgozónak. Az egyik az, hogy egy elektromos szondát helyez be az állatba. A második esetben az állat péniszét egy mesterséges hüvelybe helyezi. A harmadik – és a legborzalmasabb – eset pedig az, hogy a saját kezével oldja meg a dolgokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top