Két méhe és két vaginája van, állapították meg a fiatal anyáról

CS.Á. | 2024. Június 08.
Annyira súlyosan vérzett az anyuka, hogy kénytelen volt felnőtt pelenkát viselni. Majd egyszer csak kiderült, hogy két méhe és két hüvelye van...

A 28 éves Shannon Webster már első menstruációja idején, 14 éves korában súlyos vérzéstől szenvedett. Gyógyszert kapott a tünetek enyhítésére, de gyakran elájult, sokszor egyszerre három betétet vagy éppen pelenkát viselt, amikor pedig szexuális életet kezdett élni, az is új problémákat vetett fel, ugyanis fájdalmat érzett, melyre az orvosok azt mondták, ne aggódjon, csupán azért érez ilyesmit, mert vaginája viszonylag szűknek és kicsinek mondható.

A kétgyermekes anyuka császármetszéssel hozta világra most 10 éves fiát, de az orvosok még ekkora sem vettek észre semmit, majd egy későbbi vetélést követő vizsgálatnál állapították meg a döbbenetek tényt: Shannonnak két méhe, két méhnyaka és két hüvelye van.

A nőnek azóta egy műtéttel eltávolították a két méhét elválasztó septumot, így összenyitották ezt a két területet, azonban hüvelye duplán megmaradt. Ez a rendellenesség egyébként rendkívül ritka, de nem példanélküli: a nők kb. 0,3%-ánál fordulhat elő, az elmúlt néhány évben pedig egy amerikai és egy bangladesi nő esetében is az a különös helyzet állt elő, hogy egyszerre lettek várandósak mindkét méhükkel és roppant kicsi korkülönbséggel világra is hozták a testvéreket.

via

Exit mobile version