nlc.hu
Életmód

Nem tudta, hogy terhes az a nő, aki a vécén szült

Állítólag nem is tudta, hogy várandós az a nő, aki az udvari vécén szülte meg a gyerekét

A vécégödörbe pottyant a közel 4 kilós csöppség.
vécé

Mint arról beszámoltunk, csütörtök este egy kisújszállási nő az udvari vécében szülte meg gyermekét, az újszülött a vécébe esett. A tűzoltók a vécét megbontották és körülbelül egy méter mélyről mentették ki a kisfiút. 

Családja szerint a kisújszállási nő maga sem tudta, hogy terhes. Állításuk szerint mindnyájukat sokkolták a történtek. Nem látták, hogy hízott volna, nem volt rosszul sem. Az RTL Híradónak azt is elmondták, a 45 éves asszony csak az utolsó napokban panaszkodott arra, hogy görcsöl. Csütörtök este az tűnt fel nekik, hogy sokat jár a vécére. Utolsó alkalommal pedig sírva ment vissza a házba, és elmondta, hogy szült. 

A fia egyből a bódéhoz ment. Azt mesélte, hogy látta a babát, sírt, de olyan mélyen volt, hogy nem érte el. Hívták előbb a mentőket, majd a tűzoltókat. Ők bontották le a vécét és emelték ki a kisfiút, akinek akkor már csak a kezei látszódtak ki.

A nőt már kiengedték a kórházból. A baba is jól van; úgy tűnik, nem kapott fertőzést.

A család nem hiszi, hogy a nő bántani akarta a babát, a rendőrség azonban emberölési kísérlet miatt nyomoz.

Az elmúlt két és fél hétben két másik hasonló eset is történt. Budavári Zita, a Bölcső Alapítvány vezetője szerint elsősorban a félelem, a szégyen és adott esetben a reménytelenség miatt titkolják terhességüket a nők a legtöbb esetben. Tapasztalata szerint szüléskor beszűkült tudatállapotba kerülnek, és egyetlen céljuk az, hogy megszabaduljanak a babától.

Jelenleg amúgy 38 babamentő inkubátor működik az országban.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top