nlc.hu
Életmód

Ukrán baba született a SOTE klinikáján

Gyönyörű ukrán baba született a Semmelweis Egyetem klinikáján

A klinikán dolgozott ukránul beszélő alkalmazott, így minden zökkenőmentesen alakult.

A Semmelweis Egyetem közleménye szerint egy Ukrajnából érkezett kismama a terhessége 40. hetében a SOTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján életet adott egészséges újszülöttjének március 1-én. Az 56 centiméterrel és 3400 grammal született kisfiú a Matvij nevet kapta. A baba és édesanyja is jól vannak.

Matvij / Fotó: Semmelweis.hu / Barta Bálint

Matvij / Fotó: Semmelweis.hu / Barta Bálint

A kisfiú születésének körülményeiről dr. Ács Nándor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója elmondta, hogy a szülőszobán és a csecsemőosztályon is dolgozott a szülés napján kárpátaljai származású és ukránul is beszélő kolléganő, így végig tudtak az édesanyával a saját anyanyelvén kommunikálni. Az igazgató hozzátette: a kismama és a baba is jól vannak, és hamarosan elhagyhatják a a klinikát.

A közleményben megjegyzik, hogy az elmúlt két napban a Semmelweis Egyetem klinikáin hat esetben láttak el ukrán állampolgárságú fekvő- és tíz esetben járóbeteget. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top