nlc.hu
Életmód

Kismama halála a kórházban

Újszülött kisbabájával a karjában halt meg Zsuzsi a kórházban, válaszokat keres a gyászoló család

A kórházi zárójelentések szerint minden rendben volt.

Zsuzsi 7 hónappal ezelőtt szülte meg a kislányát, majd mielőtt hazaengedték volna a kórházból, – a szülés után két nappal – a kisbabájával a karjában halt meg. A szobatársai találták meg holtan. A fiatal anyuka etetés közben ráborult a kislányára és többé nem mozdult. “Az ott fekvő anyukák szóltak gyorsan a nővéreknek. A nővérek azonnal szóltak az újraélesztő csapatnak. Két órát küzdöttek az életéért, de sikertelenül. Mondták, hogy elbúcsúzhatok tőle, menjek be. Ezt nem kívánom senkinek” – mondta megtörten a Tények Plusznak gyászoló férj, Veress László.

Zsuzsi terhessége – azt leszámítva, hogy végig vashiánnyal küzdött – rendben zajlott, nagyon is jól viselte a babavárást. Szerette volna természetes úton megszülni a kis Annát, 20 órás vajúdás után azonban kiderült, hogy nem lehet, így megcsászározták. “Én már akkor furcsálltam, hogy 2 órát volt bent a műtőben” – osztotta meg gyanúit a férj.

Úgy volt, hogy másnap már hazajöhetnek a kórházból a kicsivel, ám bekövetkezett a tragédia. Telefonon értesítette a doktornő Lászlót párja haláláról, a férj egyből a kórházba rohant. “Ott helyben majdnem összeestem, de legbelül rommá törtem. Az első kérdésem az volt, hogy <<Hogyan?>>” – elevenítette fel.

Elmúlt 7 hónap, de a család eddig semmilyen papírt nem kapott arra vonatkozóan, hogy mégis mi történhetett Zsuzsival, ki a felelős a történtekért. Felkerestek egy ügyvédet, hogy segítsen kideríteni, vajon mi történhetett a frissen szült kismamával. 

A kórházi zárójelentések szerint minden rendben volt az anyukánál. “Mindenben megfelelően jártak el a kórház dolgozói. Mindenben a kötelességüket, mindenben a szakmai szabályokat teljesítették. Semmi kivetnivaló, semmi probléma nem volt a szülészeti ellátással kapcsolatban. Ilyen ma már egy halálesetet megelőzően nincs. Úgy gondolom, hogy a szakértő kicsit túllépte a kollegalitás szabályait, amikor azt mondta, hogy <<ez a kolléga nem hibázott. se a munkatársak, se a személyzet nem hibázott.>> Ha senki nem hibázott, akkor természetes halállal halt meg a szülő nő?” – tette fel a költő kérdést Ábrahám László, a család jogi képviselője, aki most újabb szakértői véleményt indítványozott a rendőrség felé, valamint az ÁNTSZ felé panaszeljárást terjesztenek elő annak érdekében, hogy végre kiderüljön, mi történhetett Zsuzsival.

A gyászoló férj felelőst akar: “Nem akarom elfogadni, hogy a feleségemnek bármiféle rejtett betegsége volt, ugyanis biztos vagyok benne, hogy nincsen.”

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top