nlc.hu
Aktuális

Két kismama is meghalt a nyíregyházi kórházban

Két napon belül két kismama halt meg szülés után a nyíregyházi kórházban

A kórház szerint nincs összefüggés a két eset között.
kismamák

Életét vesztette a szülés után egy máriapócsi édesanya. Nikoletta kisfia császármetszéssel született meg tavaly novemberben, azonban a műtét után a nő intenzív osztályra került. Az áldozat húga szerint a testvére jól viselte a terhességet, azonban a 9. hónapban egy vérvizsgálat kimutatta: véralvadási problémái vannak. Gyógyszereket kapott, amitől jobban lett, de a szülést így is előre kellett hozni. „Éjfélre még bementünk és azt mondta a doktor úr, hogy bízik a legjobbakban, a párjának megmutatta a gépeket, nézze meg, hogy minden rendben van. És működik minden. És kettő óra 55-kor meghalt a nővérem”idézte fel a történteket az RTL Híradónak Nikoletta testvére.

A 33 éves, háromgyermekes anya családja tudni akarja a tragédia okát. A szülészeti megfigyelőben Nikolettával volt az az újfehértói kismama, Renáta is, aki szintén műtéttel hozta világra ikerlányait, de néhány órával később rosszul lett és ő is életét vesztette.

A nyíregyházi kórház állítja, a két eset között nincs összefüggés, mindenesetre mindkét esetben belső vizsgálat indult. Szerintük mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani.

Az újfehértói ikrek egyébként szépen erősödnek, a karácsonyt már otthon tölthették.

Kiemelt fotók forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top