nlc.hu
Életmód

Rejtett terhesség sztori Paraguayból

Hasfájással ment kórházba, kisbabával jött ki

Nem tudta, hogy várandós, pedig korábban már kétszer szült.
kisbaba

Erős hasi fájdalmakkal került kórházba egy 33 éves nő a paraguayi Capiatában, nem sokkal később pedig egy kislánynak adott életet – adta hírül a brit Metro újság. Nem tudta, hogy valójában vajúdik, mivel azt sem tudta, hogy babát vár, így teljesen ledöbbent azon, hogy egyik pillanatról a másikra háromgyermekes anya lett.

A kórházba kerülésekor csak súlyos hasi fájdalmakra panaszkodott. Megkérdezték tőle, hogy várandós-e, ő azonban határozott nemmel felelt. Amikor erősen vérezni kezdett, egy nőgyógyász kezdte megvizsgálni, aki nemcsak azt állapította meg, hogy babát vár a nő, hanem azt is, hogy már éppen vajúdik és teljesen kitágult – mesélte a történteket Dr. Alba Ramos kórházigazgató.

A fiatal nő – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – kislánynak adott életet, a csöppség 3 kilóval született. Mindketten jól vannak.

A statisztikák szerint 2500 nőből átlagosan egy nem tudja, hogy várandós, és ezzel rendszerint közvetlenül a szülés előtt szembesül. A rejtett terhességhez fizikai és pszichés okok együttesének kell fennállnia, sőt függhet attól is, hol nőttünk fel és mit tanultunk a szüleinktől, vagy hogy milyen szexuális felvilágosítással engedtek utunkra a felnőtt életben. A rejtett terhességek hátterében akár betegség is állhat, a pszichés okok között ott lehet az is, hogy az anya és környezete valamiért tagadásban él, és azért nem hajlandó tudomást venni a tünetekről

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top