nlc.hu
Életmód

Ikrek szültek ugyanazon a napon

Az egypetéjű ikrek ugyanazon a napon szültek, ugyanabban a kórházban

Az elmúlt 23 évben az egypetéjű ikrek közös születésnapot ünnepelhettek, és most ugyanez vár a gyerekeikre is, ugyanis a két testvér ugyanazon a napon, ugyanabban a kórházban hozta világra gyermekét.

Az ikerpár egyik tagja, Lawrence május 25-én 12:07-kor hozta világra lányát, akit Raylynnnek nevezett el, a WellSpan Gettysburg Kórházban. Alig több, mint 13 órával később, a szomszédos szobában az ikerpár másik tagja, Keefer 13:17-kor hozta világra fiát, akinek a Xavian nevet adta. Amellett, hogy az unokatestvérek mindössze néhány óra különbséggel, ugyanazon a napon születtek, még a méreteik is szinte teljesen megegyeztek.

Raylynn 4,4 kilogrammot nyomott születéskor, és 50,8 centi hosszú volt, míg Xavian 4,5 kilósan és 52 centisen látta meg a napvilágot. „Több mint 20 éve csinálom ezt, és még sosem tapasztaltam ilyet, szóval nagyon jó móka volt” – mondta Damara Jenkins, a szülésznő, aki az ikertestvéreket ápolta a WellSpan Gettysburg Kórházban.

 

Lawrence és Keefer mindketten házasok és körülbelül 15 percre laknak egymástól. Elmondásuk szerint csak szerencsés véletlen volt, hogy egyszerre estek teherbe. „Érdekes volt látni a különböző tapasztalatainkat, például neki reggeli rosszullétei voltak, amik engem elkerültek – mondta Lawrence a terhességükről. – És jó volt, hogy valaki mással együtt élhettük át, és ha bármi problémánk volt, megbeszélhettük.”

Amikor Lawrence május 23-án a kórházba ment a tervezett szülésindításra, Keefer vele tartott, hogy támogassa. A kórházban Keefer azt mondta, hogy fájásai kezdődtek, és másnap, amikor elfolyt a magzatvize, maga is kórházba került. A babák pont annyi különbséggel születtek, hogy Lawrence és Keefer a szülőszobán tudták egymást segíteni, ahogy tervezték. Az ikreket és babáikat egy napon belül hazaengedték a kórházból, éppen időben ahhoz, hogy május 29-én megünnepeljék saját születésnapjukat.

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top