Nagyon érdekes dolog derült ki a nők énképéről és szexpartnereik számáról

Vad Rózsa | 2024. Június 29.
Kutatók összefüggést találtak a nők énképe és szexpartner száma közt.

A Brit Columbiai Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogyan kapcsolódik a férfiasság vagy a nőiesség a szexuális magatartáshoz. Több mint 2000, különböző korú, eltérő szexuális irányultságú kanadai válaszolt a kérdéseire. A résztvevőkre bízták férfiasságuk illetve nőiességük értékelését, előre felállított jellemzők alapján való besorolás helyett – írja a HVG. Arra is megkérték őket, hogy

adják meg szexuális partnereik számát.

A heteroszexuális férfiak körében nem találtak értékelhető összefüggést önértékelésük valamint a szexpartner szám között, a heteroszexuális nők esetében egészen viszont nem a magukat nőiesebbnek tartók, hanem a férfiasabb nők számoltak be több partnerről. Az összefüggés a demográfiai tényezőkhöz igazítás után is szignifikáns maradt. Viszont nem volt kapcsolat a férfiak önértékelésű férfiassága és a szexuális partnereik száma között, bár ennek oka lehet, hogy a legtöbb férfi partnerei számától függetlenül erősen férfiasnak minősítette magát.

A tanulmány gyenge pontja,

hogy a férfiasság/nőiesség mutatót önértékelés alapján rögzítette, ami nem biztos, hogy minden esetben pontos. A jövőbeni kutatásokban kombinálni fogják az önértékelést a viselkedés és a különböző magatartásformák értékelésével, hogy a mostaninál átfogóbban tudják megérteni ezt az összefüggést.

Exit mobile version