Sokaknak nem tetszik, hogy hasznosan tölti nyári szünetét ez a budapesti testvérpár

Vad Rózsa | 2024. Július 17.
A szemeretelepi tesók ügyes üzletpolitikával próbáltak némi zsebpénz magra szert tenni - aztán rájuk köszöntött a magyar valóság.

Budapest tizennyolcadik kerületének facebook csoportjában tűnt fel egy roppant cuki bejegyzés, hétfőn. Írója arra hívja fel a figyelmet, hogy a kerület szemeretelepi részén, a Bajcsy-Zsilinszky utca egyik háza előtti járdán rendhagyó, mikrónál-is-mikróbb vállalkozásra figyelt fel. Az ott lakó gyerekek, felismerve a piaci rést, ügyes ötlettel próbálnak némi zsebpénz bevételre szert tenni:

limonádét kínálnak az arra járóknak.

Minden nap limonádét árulnak, holnap 18:00 érnek haza, utána csinálnak limonádét és kint lesznek.
Kb. 20:00 fele mennek be vacsizni, addig tudok menni.
18. kerület, Bajcsy Zsilinszky utca 78.
Menjetek ti is!!!
Annyira aranyosak!

A poszt több, mint hétszáz megosztás felett jár már, a hozzászólási lehetőségeket azonban letiltották. És itt lesz igazán magyar az eddig cuki sztori. A „jajj de aranyos”, meg „holnap én is megyek-veszek” hozzászólások mellett legalább ugyanannyi komment figyelmezteti a gyerekeket arra, hogy az Adóhatóság (APEH, NAV stb.) vagy a Nébih (Köjál!!!) bármikor jöhet, hogy rommá büntesse a gyerkőcöket. Gyönyörűen dokumentálva az elvileg minket, állampolgárokat szolgáló magyar állam és

képviselői által kiváltott közhangulatot.

A legnagyobb tutit végül az a komment mondta meg, ami ennyiből áll:

Árat nem szabad ki írni csak annyit, hogy becsület kassza azt elmehet mindenki a …ba 🙂

Exit mobile version