„Annyira szeretett minket, hogy egy golyót is bevállalt értünk” – Testével védte a családját egy apa a Trump elleni merényletben

Sz.Cs. | 2024. Július 18.
Corey Comperatore éppen a 29. házassági évfordulóját ünnepelte családjával, amikor a Trump elleni merénylet során agyonlőtték. Abban a pillanatban, ahogy eldördültek a lövések a családjára vetődött, hogy megóvja őket a golyóktól.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen merényletet követtek el Donald Trump ellen. Az elkövető a 20 éves Thomas Matthew Crooks volt, aki mindössze 56 kilométerre élt a kampányesemény helyszínétől. Az egykori elnök csak könnyebben, a fülén sérült meg, azonban a lövöldözéseknek köszönhetően többen megsebesültek, így őket azonnal a kórházba szállították. A merényletet nem mindenki élte túl, egy önkéntes tűzoltó a nézőtéren halt meg, miközben próbálta óvni családját. 

Az édesapa, aki az életét adta családjáért 

Az 50 éves Corey Comperatore önkéntes tűzoltóként dolgozik, így amikor eldördültek a lövések szinte azonnal a feleségére és két lányára vetette magát, hogy megóvja őket a golyóktól. Az édesapát végül agyonlőtték.

Corey hősként halt meg

– mondta Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzó a vasárnapi sajtótájékoztatóján, majd hozzátette, miszerint Corey minden vasárnap templomba járt, és habár nagyon szerette a közösséget, a családját még annál is jobban. Elmondta, hogy a tűzoltó Donald Trump lelkes támogatója volt, éppen ezért izgatottan várta a szombati nagygyűlést. 

„A tegnap este sokkoló volt… a politikai nézeteltéréseket soha, de soha nem lehet erőszakkal kezelni” – összegezte. 

Az édesapa, aki az életét adta családjáért (Fotó: Gofundme)

Izgalmas napnak indult, tragédia lett belőle

Az önkéntes tűzoltó lánya, Allyson úgy írta le édesapját, mint a „legjobb édesapát, akit egy lány valaha is kívánhat”. Azt mondta, hogy valódi szuperhősként halt meg. 

Tegnap megállt az idő, viszont amikor újraindult, a családommal együtt egy valóságos rémálmot kezdtünk átélni. Egy izgalmas napnak indult volna, amit mindannyian nagyon vártunk, de a legtraumatikusabb élménnyé változott, amit csak el lehet képzelni” – írta Facebook-bejegyzésében Allyson, majd elmondta, hogyan emlékszik vissza édesapjára. 

Ő volt a legjobb apa, akit egy lány valaha is kívánhat. A nővéremnek és nekem soha nem volt szükségünk semmire. Ha hívtad, ő válaszolt és bármit megtett, amire csak szükséged volt. Ha nem tudta, hogyan, kitalálta, mi lehet a megoldás. Szerette a családját. Tényleg annyira szeretett minket, hogy egy golyót is bevállalt értünk.”  

A New York Postnak adott interjújában a Corey felesége, Helen Comperatore elmondta, hogy mik voltak férje utolsó szavai. 

Csak azt mondta: Szállj le! Ez volt az utolsó, amit mondott.

Éppen a 29. házassági évfordulójukat ünnepelték

Helen azt mondja, hogy férjével még gyerekkorukban ismerkedtek meg, és azóta is kitartottak egymást mellett. A pár aznap ünnepelte a 29. házassági évfordulóját, és egy nagyon szép napot töltöttek el együtt a családdal. Elmondása szerint a férje mindig is egyszerű ember volt, aki mindig a feleségét és a gyerekeit helyezte előtérbe. 

„Corey öröksége nemcsak az általa elért mérföldkövekben rejlik, hanem a kedvességében és az apró cselekedeteiben is. Ezek jellemezték mindennapi életét. Segített a rászorulóknak és soha nem várt semmit cserébe.” 

A tűzoltó temetésén valószínűleg Donald Trump is részt fog venni

A családot Donald Trump is felkereste, hogy kinyilvánítsa részvétét. Helen elmondása szerint az egykori elnök az elkövetkezendő napokban, illetve hetekben is keresni fogja. A New York Post Donald Trumpot arról kérdezte, hogy fontolgatja-e, hogy részt vegyen Corey temetésén. Igent mondott. A ravatalozó gyászjelentése szerint az esemény részletei titkosak.

Corey felesége azt is hozzátette, miszerint nem tartja felelősnek a jelenlegi elnököt, Joe Bident. 

„Nem csinált semmit a férjemmel. Ezt egy 20 éves aljas gyerek tette.” 

A tűzoltóság is gyászolja a férfit

Corey Comperatore tiszteletére a Buffalo Township Önkéntes Tűzoltóság Társasága tisztelete jeléül vasárnap kiakasztotta a falra az elhunyt férfi egyenruháját. 

„Corey elkötelezett férj, apa, barát és önkéntes volt a közösségben. Nagyon fog hiányozni” – állt a közleményükben.

Két sebesült továbbra is kórházban van

A lövöldözésben az 57 éves David Dutch és a 74 éves James Copenhaver is megsérült. Copenhaver állapotáról a kórházon keresztül adtak ki egy közleményt, amelyben azt írták, hogy az állapota kritikus. Dutch két műtéten is átesett, mivel egy máj, illetve egy mellkasi lövést is kapott, azonban az állapota stabil.

(BBC, CNN, New York Post)

Exit mobile version