Fél év kóma után a saját kislányát sem ismerte fel

F.C. | 2024. Július 21.
Szörnyű tragédián van túl a 23 éves nő, akinek nem csak az emlékei nem tértek vissza teljesen.

A saját kislányát sem ismerte fel, miután magához tért a kómából az a fiatal sárkeresztúri édesanya, aki két éve sérült meg egy szörnyű balesetben Berhidánál. A kocsi megcsúszott és egy fának rohant, amely szó szerint kettévágta. A 19 éves sofőr meghalt, a nő túlélte, de súlyos koponyasérüléseket szenvedett, fél évig volt kómában.

Nem tudtam igazából, hogy ő az én lányom. Azt hittem, hogy a bátyám lánya” vallotta be a Tényeknek adott interjúban Nikolics Ketrin, aki maradandó fogyatékosságot szenvedett. A keze és a lába folyamatosan remeg, járni sem tud önállóan. “A gondolkodásom sem olyan, mint régen, a szemem sem” – tette hozzá.

A tragédia napjára azóta sem emlékszik, de még a családját sem ismerte fel a kórházban. “Apuékat nem ismertem meg, anyámat sem, a testvéreimnek azt mondtam, hogy tanár néni, tanár bácsi” – mesélte a fiatal édesanya, akinek nagy fájdalma, hogy a kislánya nem ismerte fel, amikor hazaengedték a kórházból. “Mostanában már alszik velem. Eleinte egyáltalán nem akart velem aludni” – mondta el Ketrin, aki autóba azóta sem mer ülni.

Családja mindenben támogatja, mert szinte semmit sem tud önállóan csinálni, még a gyógyszereit sem tudja bevenni a folyamatos kézremegés miatt.

A biztosítónak akár 100 millió forintos kártérítést kellene fizetnie, azonban egyelőre nem hajlandóak erre a család ügyvédje szerint. “Legutolsó levelükben azt közölték, hogy a végleges kárrendezéssel és az egyezségkötéssel szeretnék megvárni a legközelebbi, 2027-ben esedékes, állami egészségügy keretében végzendő szakértői vizsgálat eredményét, pedig a biztosító orvosszakértői már fél éve megállapították, hogy Ketrin állapota végleges” – mondta el Bata Zoltán. Még a sérelemdíjról sem akarnak megállapodni. A család mindezek ellenére abban reménykedik, hogy minél előbb megkapják a teljes kártérítést.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Exit mobile version