Egykor autókereskedő volt, most már sámán: a tiszacsegei szellemkastélyban él Szirti Sas

F.C. | 2024. Július 24.
Kedvelik őt a helyiek.

Az egykori budapesti autókereskedő 9 éve érezte először, van benne valami az ősi erőkből, s hogy képes együtt élni a szellemekkel. Azóta “munkakört váltott”: egy ideje Szirti Sas néven sámánként él a tiszacsegei, egykori Vay vadászkastélyban, amit 2014-ben vásárolt meg – írja a Blikk. Bár elterjedt a hír, hogy rettegnek tőle a tiszacsegeiek, ők viszont azt állítják, éppen ellenkezőleg, nagyon is kedvelik. “Ha félelmetes lenne, arról itt tudna mindenki. Olyantól származik ez a rémhír, aki sosem járt itt, csak összerakta, hogy sámán, szellem, akkor rettegjünk, mint egy Zs-kategóriás amerikai filmben” – nyilatkozta a lapnak egy helybéli.

Mentora szerint a szirti sas szabadsága, ereje szárnyalása jelentkezik Tamásban, ezért kapta a hatalmas madárról a sámánnevét. A férfi azt vallja, szellemek pedig vannak, ő is tapasztalt már rejtélyes dolgokat a szellemkastélyában, akárcsak a párja. “Kétszer is volt itt olyan tűz, ami a szellemekhez köthető, mert nekem semmi közöm nem volt ezekhez. (…) Egyszer a kandallóban, egyszer a tömlöcben” – mesélte Szirti Sas. Kedvese, Lívia pedig már az első ott töltött éjszaka megtapasztalhatta, hogy a vadászkastélynak nem csak élő lakói vannak.

A legendák szerint két útja van a sámánná válásnak: vannak, akik az őseiktől örökölték, és vannak, akiknek a vérében, lelkében van benne az erő. Az exautókereskedő szerint ő az utóbbiak közé tartozik. “Nálam nincs véráldozat, átok, egyéb hülyeség, aminek köze nincs a sámánizmushoz. (…) Még az út elején járok. (…) Szeretnék gyógyítani, (…) a bennem rejlő ősi energia ebben segíthet” – árulta el Szirti Sas.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version