nlc.hu
Sztárok

Wossala Rozina elárulta, melyik étel tud neki a legjobban hiányozni

Meglepő étel hiányzott Wossala Rozinának a perui elvonulása során

Azt is elárulta, mi a kedvenc étele, és hogy milyen volt sámánokkal találkozni.

Március 6-án indul a VIASAT3-on a Troll a konyhában című kulináris krimi új évada, melyben minden héten hat híresség mutatja meg a főzőtudományát, és a nyomozó képességét is. A műsor döntőbírója Wossala Rozina, aki elárulta a Borsnak, hogy mit evett először, miután bő egy hónapot a perui dzsungelben töltött a világ zajától és problémáitól elvonulva.

„Hogy mi a kedvenc ételem, az attól függ, hogy éppen diétázom-e, vagy sem. Ha diétázom, akkor nagyon-nagyon szeretem a steakeket, zöldségeket, főzelékeket, például a lencsefőzeléket sült hússal. Ha pedig nem diétázom, és mondjuk csalónap van, akkor egy fagylalt, vagy egy igazi nápolyi pizza meg tudja melengetni a szívemet” – mesélte a lapnak, majd elárulta, mire vágyott leginkább a Peruban eltöltött hetek alatt: „Nagyon meglepő lesz: húsleves! – idézte fel Rozina. – Én ott vegetáriánus módon egy hónapig nem ettem húst, ezért alig vártam, hogy otthon készíthessek végre egy igazi, jó húslevest. Nagyon jól esett, azt ettem egy hétig, amikor hazajöttem!

Dzsungel és sámánok

A perui elvonulásáról részletesebben is beszélt lapnak a szakács és elmondta, hogy az amazóniai őslakosok elképesztő ősi tradíciókat, ősi tudást hordoznak magukkal a természetről, a vele való kapcsolatukról. Ameddig az orvosok nem jelentek meg a modern kultúránkban, a sámánok voltak a falvak vagy törzsnek a gyógyítói. Falevelekkel, -héjakkal, bogyókkal, gyümölcsökkel dolgoznak, szinte mindennel, amit a természet ad. Rozina úgy véli, hogy ezek a herbalisták hatalmas tudással rendelkeznek a növényekről.

wossala rozina

Fotó: VIASAT3

„Nagy szerencsémre én ezekbe bele-belepillanthattam. Elképesztően sokat tud adni egy ilyen igazi kikapcsolódás. Hálát érzek az emberek iránt, a természet iránt: amit én ott tanulok és hazahozok, az egy elképesztően jó balanszot tud hozni az életembe” – mondta Rozina.

A gasztroguruval kapcsolatban legutóbb arról írtunk, hogy nyolc éve boldog párkapcsolatban él. A 38 éves gasztroguru a Palikék Világa by Manna Három Igazság című műsorában beszélt először a párjáról, valamint azt is bevallotta, hogy készen áll az anyaságra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top