Tolatás közben elgázolta párját egy nő Budapesten

F.C. | 2024. Július 28.
Kis híján tragédia történt.

Véletlenül elgázolta a párját egy nő egy zuglói társasház mélygarázsában – értesült az RTL Híradó. A parkolóházban egy liftes autótároló szerkezetről gurult le az autó, miután a vezetője a kijárat felé indult. A nő éppen kiállni próbált a kétszintes rámpás parkolóból, ebben a párja segített neki, aki az autó mögött állt és navigálta. A nő azonban a tolatás közben elütötte a férfit, akit egy másik rámpa oldalának szorított.

A kocsi kerekei félrecsúsztak a rámpasínről, emiatt történhetett a baleset. A gázoló rögtön hívta a 112-t, azonnal riasztották a tűzoltókat.

A tűzoltók miközben megemelték a kocsi hátulját, csörlő segítségével visszavontatták az autót a rámpára. Miután a beszorult férfit így kiszabadították, átadták a mentőknek, akik már készenlétben álltak a tűzoltók mellett. Komoly beavatkozásra végül nem volt szükség. Alsóvégtagi, combsérülést szenvedett, stabil állapotban volt, ellátásra beszállították a traumatológiára.

Az RTL Híradó úgy tudja, azóta hazaengedték a férfit, aki már jól van.

A rendőrök még vizsgálják, hogyan üthette el a nő a párját a mélygarázsban.

Amúgy egy 2019-es felmérésben – a sztereotípiákkal ellentétben – az bizonyosodott be, hogy a nők jobb autóvezetők, mint a férfiak. Az autóbiztosítással foglalkozó Confused.com kutatása a baleseti és közlekedési statisztikák elemzésével jutott a fenti megállapításra. Eszerint 2018-ban Nagy-Britanniában 539 ezer embert büntettek meg közlekedési kihágásért. Az érintettek 79 százaléka férfi volt. A statisztikák vizsgálata arra is fényt derített, hogy a több százezer büntetés mintegy negyedét a férfiak által elkövetett gyorshajtások teszik ki, míg a nőknél ez az arány csak 7 százalék. Sőt a férfiak esetében az ittas vezetés is jóval nagyobb probléma, mint a nőknél.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Exit mobile version