Életmód

Bebizonyosodott: a nők biztonságosabban vezetnek a férfiaknál

Egy friss kutatás szerint a sztereotípiákkal ellentétben a nők jobb autóvezetők, mint a férfiak.

Az autóbiztosítással foglalkozó Confused.com kutatása a baleseti és közlekedési statisztikák elemzésével jutott a fenti megállapításra. Eszerint 2018-ban Nagy-Britanniában 539 000 embert büntettek meg közlekedési kihágásért. Az érintettek 79 százaléka férfi volt. A statisztikák vizsgálata arra is fényt derített, hogy a több százezer büntetés mintegy negyedét a férfiak által elkövetett gyorshajtások teszik ki, míg a nőknél ez az arány hét százalék. 

A férfiak esetében az ittas vezetés is nagyobb probléma, mint a nőknél: ötször nagyobb az esélye, hogy egy ittas vezető férfi, emellett kétszeres az esély, hogy egy baleseti biztosítási ügyben a férfi lesz a vétkes fél. 

A számok nem hazudnak, a nők lényegesen biztonságosabban vezetnek, mint a férfiak (Fotó: iStockphoto)

Egy másik felmérés is készült a témában, amelyet a Peter Vardy autókereskedelemmel foglalkozó cég készített. Eszerint a Ford típusú autót vezetőknél fordul elő leggyakrabban, hogy büntetőpontot kapnak a jogosítványukba, míg a BMW-sofőröknek a legnagyobb az esélye, hogy gyorshajtáson vagy más jellegű közlekedési kihágáson kapják őket. A Vauxhall-t (a szigetországban ezen a márkanéven forgalmazzák az Opel gépkocsikat) vezető autósok közlekednek a legbiztonságosabban, legalábbis átlagosan nekik a legkevesebb a büntetőpontjuk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top