11 kilóra fogyott, csontsovány kutyát mentettek ki egy családtól az állatvédők

F.C. | 2024. Augusztus 03.
Állatkínzás ellenük a vád.

Hónapok óta éheztetett, csontsovány vizslát mentettek az állatvédők egy Komárom-Esztergom vármegyei településről, szerintük a 4 év körüli állatnak már csak napjai lehettek hátra. A Szurkolók az állatokért komáromi csapata ment el érte. A családnál, ahol élt, egymásra mutogattak, hogy kié a kutya, és azzal védekeztek, hogy beteg. Orvoshoz azonban nem vitték, chipje és oltása sem volt az ebnek – derült ki az RTL Híradó riportjából.

“Számomra az a megdöbbentő, hogy él egy család ilyen körülmények között egy kutyával és nem jut eszükbe, hogy szóljanak egy fajtamentésnek, hogy már nem kell nekik a kutya, egy állatvédő szervezetnek, hogy nincs pénzük tápra, és elmennek minden egyes nap az állat mellett” – nyilatkozta felháborodva Kapin Richárd, a Szurkolók az állatokért szervezet alapítója.

Nagyjából 25 kilónak kellene lennie, de a súlya ennek a felét sem érte el: mindössze 11 kilós volt a vizsla, amely másnap a Vizslamentéshez került, és tőlük a Heléna nevet kapta. Ideiglenes befogadója azt mondta, hogy ennyire elhanyagolt, bolhás kutyát még nem látott. Több tízezer élősködő lehetett benne, emiatt vérszegény lett az eb.

Az állatorvosnál kiderült, hogy komolyabb betegsége nincs, rehabilitációja azonban hónapokig eltart majd.

Amint elkészülnek az orvosi papírjai, a Vizslamentés – állatkínzás miatt – megteszi a feljelentést a család ellen.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó via Szurkolók az állatokért

Exit mobile version